www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Legend BdS: Een Lancia Delta S4 Groep B Martini als 0-wagen
29.01.2012 - 18:20, persbericht

ankzij de passie van de Fransman Patrick Canavese, invoerder van Abarth in Frankrijk, zal het publiek van de Legend Boucles de Spa kunnen genieten van een authentieke en schitterende Lancia Delta S4 Groep B in de kleuren van Martini. Canavese deed hiervoor beroep op zijn vertegenwoordiger in de Benelux, Fernand Néri en de school van het Forem in Francorchamps. Uiteraard rijdt de wagen buiten competitie als nulwagen.

Deze ex-fabriekswagen, met bijna 500 pk, is het symbool van een mythische periode in de rallysport, toen midden de jaren ’80 de Groep B-wagens de rallysport beheersten. Deze Delta S4 is slechts één maal in ons land actief geweest, met name in 1986 tijdens de 24 Uur van Ieper, meerbepaald in de handen van het team Grifone dat een wagen voor Fabrizio Tabaton inzette. De betreurde Henri Toivonen won met deze bom meteen de eerste rally waaraan werd deelgenomen, de RAC Rally van 1985. De Fin zou enkele maanden later in dezelfde wagen op een tragische manier om het leven komen in een ravijn op het eiland Corsica. Dat ongeval zou het lot van de Groep B-monsters mee helpen te bezegelen. Zo’n wagen aan het werk zien, is dus een unieke gelegenheid. We kunnen dus alleen maar spreken van een schitterend cadeau voor de fans van het betere rallywerk op 18 februari op de wegen van de Legend Boucles de Spa!

“Weinig wagens lieten me zo dromen, als deze Delta”, herinnert Pierre Delettre zich. “Ik was op de RAC van 1985 als de wagen zijn eerste zege behaalde. Mijn vader had me naar de RAC gestuurd om te kijken of we geen Delta van Cesare Fiorio aan de start van de Boucles de Spa 1986 zouden kunnen krijgen. Jammer genoeg is het toen niet gelukt. Het was gewoonweg te duur. Bovendien was Lancia enkel met het WK bezig. 26 jaar later kan ik trots zeggen: “Papa, het is toch gelukt!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws