www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Fréderic Miclotte vervangt Lara Vanneste naast Kevin Abbring
01.02.2012 - 18:25, persbericht - foto bekaert

Na een succesvol seizoen in het Franse gravelkampioenschap en twee mooie S2000 zegens (op rij) in het WRC, scheiden de wegen van Kevin Abbring (23) en navigatrice Lara Vanneste (21) zich.

Het was uiteraard een erg moeilijke maar belangrijke keuze voor Abbring. “Mijn huidig punt in m'n carrière is momenteel wellicht de belangrijkste! Ondanks dat VW voor mij gekozen heeft, heb ik in verhouding tot vele andere piloten weinig WK ervaring. Er is geen tijd meer om rustig te leren.”

Samen met Lara aan z'n zijde was het sinds tijden het jongste WRC duo. Ze hebben dan ook heel veel respect afgedwongen. Waarom dan toch deze keuze? “Lara is ondanks haar leeftijd al heel wat gewend. Zo begon ze een aantal jaren geleden haar eerste rally in een Corolla WRC. Dat ze in de auto goed is, dat heeft ze de afgelopen jaren wel bewezen! Zowel bij mij als niemand minder dan o.a. Dominique Bruyneel en Pieter Tsjoen. Het verbaasde mij hoe snel ze zich wist aan te passen aan mijn notasysteem, toen we een dik jaar geleden in Hellendoorn onze eerste rally samen reden. In de auto is het gewoon een topper. Om dan ineens in een fabrieksteam terecht te komen voor een wedstrijd is niet niks. Alles is anders en er komt meer bij kijken. Ondanks dat alles nieuw was, bleef ze in de auto kalm, dit moet je ook maar kunnen. Ik wil haar dan ook absoluut nogmaals bedanken voor de inzet en ik weet zeker dat zij nog vele successen zal boeken in de toekomst. Haar tijd komt nog wel.”

“Toch is het zo dat ik ook eerlijk moet blijven tegenover mezelf. Dit is nu mijn moment. Meerdere kansen zullen er zich waarschijnlijk niet meer voordoen. Komend jaar moet alles voor mij kloppen, samen met iemand die bij mij de spreekwoordelijke puntjes op de 'i' kan zetten. Dit kan alleen door middel van ervaring, zeker gezien de tijd die we daarvoor krijgen. Daarom is mijn keuze gevallen op Frédéric Miclotte. Het is iemand met de ideale leeftijd en ervaring (33 WK’s). Deze ervaring die hij verzamelde door o.a. met Freddy Loix en Dennis Kuipers te rijden, wil hij graag met mij delen!" zegt Kevin.

"Ik ben enorm gemotiveerd en wil graag deze jonge, snelle piloot verder helpen in het WRC!” vertelde Fred Miclotte vanaf het eerste contact. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed team zullen vormen. Ik vind het wel ontzettend jammer voor Lara. Graag wil ik ook Freddy Loix en Dennis Kuipers bedanken voor de fantastische jaren en zij hebben me ook geholpen met het uitbouwen van mijn carrière. Dankzij hen heb ik nu een pak bagage en kijk ik uit naar dit nieuw avontuur!”

Over een kleine week vertrekken Abbring en Miclotte voor de verkenningen naar het WRC Zweden. Verder zullen zij deel uitmaken van het support team gedurende die rally. “Dat is een mooi moment om elkaar nog iets beter te leren kennen!” aldus Kevin Abbring. Hun eerste wedstrijd samen wordt de WRC rally in Mexico.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws