www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Historic Monte Carlo: Winst voor José Lareppe, Holvoet 12de
06.02.2012 - 19:30, jdh

José Lareppe en Joseph Lambert (Opel Kadett) hebben samen voor de tweede keer de prestigieuze Historic Monte Carlo-regelmatigheidsrally gewonnen. Ze hadden aan de finish 94 strafpunten minder dan de Fransman Coppola (Alpine), de Noor Karlan (Porsche) werd derde.

Het tweede Belgische team aan de finish bestond uit Dominique Holvoet en Bjorn Vanoverschelde (Toyota Celica) die een mooie 12de plaats behaalden na de 14 RT's tussen Monaco en Valence. Co-piloot Bjorn: "In tegenstelling tot de hedendaagse moderne Monte Carlo Rallye, kent de Historic-versie nog verschillende startplaatsen van waaruit eerst een lastige 1000 kilometer aanlooproute dient gereden te worden. Geen klassementsproeven hier, maar vermoeiend nachtwerk. En dit jaar nog net dat ietsje meer dan andere edities want de sneeuw was vanaf de eerste uurtjes sterk aanwezig. Tijdens de proeven zelf bleef het zo goed als droog, maar door de sterke vrieskou bleef de sneeuw de ganse week liggen, zodat dit meteen één van de sneeuwrijkste edities werd."

Mede door de sneeuw kon niet meegespeeld worden voor de eindzege maar niettemin blikt het duo tevreden terug. "De samenwerking met Dominique verliep uitstekend. Onze nota's waren nog preciezer dan vorig jaar en we vormden een echt team in de wagen en met één woord vertellen we elkander een ganse zin. Een gebrek aan motriciteit en minder effeciënte banden leverde ons teveel tijdsverlies op in de talrijke besneeuwde zones waardoor we niet konden meedingen voor de beoogde topplaats in de eindrangschikking. Tijdens de droge RT's waarbij het rekenwerk een belangrijke waarde had, volgden de resultaten automatisch, zonder forceren. Met een sterke 'Nacht der Lange Messen' en een 12de eindplaats zijn we tevreden en bevestigen we onze 7de plaats van vorig jaar.", aldus Bjorn Vanoverschelde.

  Uitslag

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws