www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Legend BdS: Freddy Loix met Skoda 130 groep B
07.02.2012 - 12:41, persbericht

Nog twaalf maal slapen. Tienduizenden rallyliefhebbers tellen de dagen af en hopen zeker stiekem op een witte editie van de Legend Boucles de Spa. Ze zouden wel eens gelijk kunnen hebben, want de weervoorspellers kondigen voorlopig nog geen algemene dooi aan en houden zelfs bijkomende sneeuwval voor mogelijk.

Het doet Freddy Loix alleen maar glimlachen. Hij maakte zich de laatste weken echter op voor een eventueel forfait, als gevolg van budgetproblemen, maar onze IRC-vertegenwoordiger rijdt dan toch dankzij de inspanningen van de organisatoren van de Boucles de Spa. De andere schouders onder het project zijn: Skoda België, BFO, Garage Passion, de RAC Spa en Francis Listrez en Albert Donnay. Zij maken het mogelijk dat Fast Freddy aan het stuur van een authentieke Skoda 130 Gr.B in de fabriekskleuren van weleer aan de slag kan gaan. In 1986 zorgde deze kleine machine, op Tsjechische winterbanden, bijna voor de verrassing, want de Skoda won op een haar na de slag om de Ardennen.

“Ik bid voor winterse omstandigheden”, is Freddy open een eerlijk, op enkele dagen vooraleer hij naast Stefaan Vallaeys, van BFO in de auto zal kruipen. “Dat zal ons gebrek aan vermogen compenseren en de show garanderen! Ik kijk echt naar de rally uit, om alle vrienden weer te zien en hoop dat het publiek meer discipline aan de dag zal leggen dan in de Condroz. Ik zou echt willen vragen dat iedereen zich veilig opstelt en voorzichtig is, zo geven wij nog meer spektakel!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws