www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Druk en gevarieerd 2012 voor co-piloot Frank Blondeel
13.02.2012 - 12:09, jdh

Frank Blondeel is al jaren als freelance co-piloot actief. Meestal bij buitenlandse piloten in zowel België als vaak ver daarbuiten.

"Na vijf jaar met de Duitser Heinz-Walter Schewe te hebben gereden, waarvan de laatste twee een beperkte ‘à la carte’ programma, met de Porsche GT3, met alleen maar wedstrijden in Duitsland en België en na de enorme ontgoocheling vorig jaar in Ieper (motor vast na amper 500m!) wou ik iets anders.", blikt de Diksmuideling terug op 2011. "Lang moest ik niet zoeken want ik mocht al direct mee met de Waalse globetrotter Renaud Bronkart in de IRC van San Remo met zijn Toyota Yaris, groot verschil met een Porsche maar wat een prachtige rally! Dankzij Jack de Keijzer ben ik ook in contact gekomen met de eigenaar van Silver Arrows, Bart Vanhaverbeke, voor wie ik dan onverwachts op de donderdag voor de Rally van de Condroz, de zieke co-piloot mocht vervangen."

Ook in 2012 gaat de Diksmuideling een uitgebreid en divers programma tegemoet. "Ik zal normaal gezien dit jaar 10 wedstrijden afwerken in 5 verschillende landen en met 5 verschillende piloten. Ik begin nu zaterdag, in de Legends Boucles de Spa, naast een Spaanse piloot uit Gran Canaria, Carlos Padilla in een Toyota Celica 1600GT, een prachtige replica Mikkola RAC 1977. Twee maanden later rijden we de 3de manche van het Spaanse Historic Kampioenschap in Santander (Noord-Spanje). Een maand na de Boucles rij ik terug met Bart Vanhaverbeke (Mercedes 500 SLC), de Rallye du Touquet alsook later de Historic Rally van Ieper en hoogstwaarschijnlijk de Roger Albert Clark Rally eind november. Half mei ga ik ook naar Engeland om een kleine wedstrijd naast de Engelsman John Hanlon te rijden. Ik heb met John in 2008 in Tielt de Slowly Sideways in een ex-Michèle Mouton Audi Quattro S2 gereden. John is nu een Audi S1 ex-Röhl aan het restaureren, vorige week is de motor aangekomen, eentje met efkes 650PK! Ik zal ook twee wedstrijden in Frankrijk rijden met de in Brussel woonachtige Engelsman Christopher Guichot de Fortis, namelijk de Rally de Rouergue en de ERC van Antibes en dit met zijn Fiat Stilo Abarth. En ik zal, uiteraard, ook terug naast Renaud Bronkart zitten en dit in de ERC van Kroatië begin juni en de WK-rally van Spanje in november!", aldus Frank.

Zoals jullie zien, het belooft een druk jaar te worden vooral met de laatste drie wedstrijden; het zijn grote rally’s met telkens ‘maar’ twee weken ertussen: de ERC van Antibes (Zuid-Frankrijk), de WK-rally van Spanje (Salou) en de Roger Albert Clark (Noord-Engeland) maar ik ben een spoedcursus timemanagement aan het volgen, het moet dus goed komen! ;)"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws