www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Geko Ypres Rally 2012: 60% van het parcours vernieuwd
15.02.2012 - 19:17, persbericht

De organisatoren van de Geko Ypres Rally hebben het parcours voor dit jaar afgerond. De teams zullen in totaal 18 klassementsproeven afwerken, samen goed voor ongeveer 300 km aan smalle, kronkelige en oneffen plattelandswegen. Tot 60% van de rally afstand is vernieuwd, met daarbij een compleet hertekende KP Heuvelland en de nieuwe KP Westouter.

De wedstrijd gaat ook dit jaar opnieuw door in de Westhoek, in de streek rond Ieper. De rally zal in totaal zo'n 675 km bedragen waarvan welgeteld 293 km klassementsproeven. Doordat 60% van de klassementsproeven aangepast of nieuw is, wordt de Geko Ypres Rally, die toch al bekend stond als een moeilijke, veeleisende rally nog uitdagender voor de teams en gemakkelijker om volgen voor de toeschouwers.

De officiële start van de rally zal plaatsvinden in de late namiddag van vrijdag 22 juni 2012. Dag 1 zal bestaan uit 6 klassementsproeven, waarvan er twee tweemaal zullen gereden worden. Het hoogtepunt van deze eerste dag zou wel eens de volledig nieuwe KP Westouter kunnen worden, een uiterst technische en zeer bochtige klassementsproef met veel prachtige punten voor de toeschouwers. De drie andere klassementsproeven op vrijdag zijn Dikkebus, Langemark en Mesen Sauvegarde. Westouter en Langemark worden éénmaal gereden, Mesen Sauvegarde en Dikkebus tweemaal

De rally-actie gaat verder op zaterdag 23 juni met nog eens twaalf klassementsproeven: 5 klassementsproeven die elk tweemaal gereden worden terwijl de beide Franse klassementsproeven slechts eenmaal gereden worden. Rally manager Alain Penasse: "Deze tweede dag van de Geko Ypres rally bevat de zeer bekende en populaire klassementsproeven Kemmel, Watou, Vleteren-Krombeke (het vroegere Proven-Vleteren), Hollebeke en Heuvelland. De beroemde en zeer uitdagende proef van Heuvelland, één van de langste van de rally, is grondig aangepakt en is volledig nieuw in vergelijking met vorig jaar. Ook KP Kemmel is volledig hertekend en de klassementsproef Vleteren-Krombeke heeft ingrijpende veranderingen ondergaan om deze KP nog wat moeilijker te maken en toegankelijker voor de toeschouwers."

De Geko Ypres Rally steekt ook dit jaar opnieuw de Franse grens over met twee klassementsproeven in Frankrijk. De klassementsproef Lille Métropole wordt opnieuw rond Linselles verreden, de showproef in Wasquehal blijft ook dit jaar deel uitmaken van het parcours.

Alain Penasse kijkt vol vertrouwen naar de volgende editie van de Geko Ypres Rally, die zich nu al als een echte klassieker aankondigt: "18 klassementsproeven, 60% van het parcours vernieuwd, klassementsproeven op maat gemaakt voor de toeschouwers en 's werelds snelste S2000 piloten zullen er opnieuw voor zorgen dat de 2012 Geko Ypres Rally één van de hoogtepunten van het IRC wordt."

  Voorlopige timing

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws