www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Legend BdS: 'Red Attack' by Guy Moerenhout zeer succesvol
20.02.2012 - 20:05, persbericht

Afgelopen weekend nam het team rond Guy Moerenhout Racing deel aan de Legend Boucles de Spa. Doel van de wedstrijd: een toprangschikking in de Classic-categorie! Met een tweede en zesde plaats algemeen en klasse-winnaar in klasse 6 en 12 kan het team niet anders dan tevreden zijn. “Dit is ongelooflijk. Hier had ik me niet aan verwacht, maar ik had het wel stiekem gedroomd”, was de eerste reactie van teamleider Guy.

Onderlinge strijd tussen Vanoverschelde-broertjes
De wedstrijd in de Classic-categorie opende met de beruchte proef op de Clementine. Met meteen een derde en zesde tijd met slechts een onderling verschil van 2 seconden tussen beide wagens uit het Red Attack kamp was de toon meteen gezet! Het onderlinge verschil tussen De Munck – Vanoverschelde J. en Moerenhout – Vanoverschelde B. bleef de ganse dag miniem. Probleempjes met het Tripy-systeem voor het team Moerenhout – Vanoverschelde B. leverde echter 2 “normtijden” op, waardoor ze wat teruggeslagen werden. De Munck – Vanoverschelde J. bleven wel in de running voor de eindoverwinning en na een ultieme poging op de finale RT van Stoumont strandden ze op 25 seconden van de eindoverwinning.

Leeftijdscoëfficiënt in het nadeel
Met twee wagens, respectievelijk van bouwjaar ’76 en ’82, waren we meteen één van de jongste wagens van het veld. Doordat de organisatie een leeftijdscoëfficiënt toepast waren we hierdoor meteen in het nadeel. Meer zelfs: zonder toepassing van coëfficiënten zat er zelfs een dubbel in voor het Red Attack team. Reken zelf maar na! Filip De Munck: “Ik ben enorm tevreden en de gedrevenheid van onze jonge co-piloten is enorm. Ik zag mezelf voor ogen, maar dan 20 jaar terug. Dat we de wedstrijd verliezen door onze coëfficiënt is jammer, maar Patrick Snijers had hier vorig jaar in Spa hetzelfde probleem. Dit is het reglement en we waren er ons van bewust voor de start”.

Wie beide wagens nog eens van dichtbij wil bewonderen en leuke anekdotes rond de deelname wil te weten komen, kan steeds terecht in het Abarth Museum te Lier bij Guy Moerenhout. Foto’s komen binnenkort online op . www.redattack.tk.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws