www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Preview: Fabio Lazzerini gepassioneerd door rally
21.02.2012 - 18:18, persbericht

In het tussenseizoen raakte bekend dat Patrick Snijers de overstap maakte van BMA naar R-Tec. De man achter R-Tec is Fabio Lazzerini. Lazzerini is door de wol geverfd en heeft 20 jaar ervaring in de autosport. Met zijn R-Tec team won hij drie titels met Pieter Tsjoen en twee titels in de S1600 klasse met Larry Cols en Bernd Casier.

"Ik kijk enorm uit naar de Haspengouw rally en naar een nieuwe samenwerking met Patrick Snijers" zegt Fabio Lazzerini. "Het wordt een blij weerzien want Patrick Snijers is de allereerste rijder waarmee ik samenwerkte. Dat gebeurde exact 20 jaar geleden toen ik bij RAS mijn eerste stappen in de autosport zette. Samen pakten we titels in BelgiŽ en Nederland. De kers op de taart was de Europese titel met Snijers in 1994."

20 jaar in de autosport is een lange staat van dienst. "Dat is zo maar ik heb me nog geen enkel moment verveeld. Ik werk ook graag samen met Belgische rijders omdat ze altijd zichzelf blijven. Cols, Casier, Tsjoen, Snijers ... dat zijn mensen die stuk voor stuk gemotiveerd zijn, die weten wat ze willen en vooral niet naast hun schoenen gaan lopen. Dat mag ik wel. Veel mensen denken dat ik een geheim heb dat tot succes leidt. Ik kan u zeggen dat het collectief de kracht of het geheim is. Ik ben nog steeds gemotiveerd net als mijn medewerkers. Iedereen die hier komt werken is gepassioneerd en enorm toegewijd. Wij werken hard en dat levert vaak resultaat op en die resultaten werken motiverend, houden ons scherp. Ik luister ook altijd naar mijn rijders. Hij is als het ware de koning in het team. Met hem wil ik praten, naar oplossingen zoeken, samenwerken om tot nog betere resultaten te komen. Dat is mijn drijfveer. Misschien is het psychologische aspect het belangrijkste van alles. Wanneer een rijder zich gewaardeerd voelt en kan werken met een gemotiveerd team dat telkens het maximale wil geven dan heb je als team samen al een hele weg afgelegd."

"In de jaren 90 werkte ik al samen met Fabio" zegt Patrick Snijers. "Dat was in de glorieperiode van het RAS team toen Fabio samenwerkte met Henri Lotterer. Ik kijk enorm uit naar onze nieuwe samenwerking. Dat wij elkaar na al die jaren opnieuw vinden is fantastisch. Fabio is iemand die heel gefocust is op zijn job en daarin de perfectie nastreeft."

Perfectie. Het woord is gevallen. "Ik weet dat mensen vaak zo over mij denken en ik moet toegeven dat het wel zo is. Ik wil altijd dat alles perfect is en ik ben niet vaak tevreden over iets. That's me, c'est moi! De oorzaak van die drang naar perfectie is te vinden in mijn jeugd. Van 1977 tot 1982 speelde ik basketbal bij het toenmalige Monceau. Eerste nationale, hoog niveau en Amerikaanse trainers die me constant vooruitduwden. Daar heb ik hard getraind en geleerd om nooit op te geven, om niet los te laten en steeds proberen om progressie te maken. Ik doe niet aan sport om mee te doen maar om te winnen. Ik haat verliezen. En laat Patrick er nu net hetzelfde over denken..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws