www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Preview: Patrick Snijers klaar voor nieuw seizoen
22.02.2012 - 19:24, persbericht

Aanstaande zaterdag wordt in en om Landen de eerste van in totaal acht wedstrijden van het BK Rally 2012 gereden. Sinds enkele jaren is de Haspengouw rally de opener van het kampioenschap. Eťn van de vele deelnemers is Patrick Snijers die samen met Johan Gitsels in de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC sterk wil presteren.

De Haspengouw rally is er eentje met traditie. In de jaren 80 zakten wereldtoppers zoals Juha Kankkunen af naar Landen om deel te nemen aan deze wedstrijd die begin jaren 90 van de kalender verdween. In 1998 werd de Haspengouw new look boven de doopvont gehouden. Eerst als een regionale wedstrijd maar vanaf 2003 opnieuw als een volwaardige wedstrijd van het BK.

Patrick Snijers won de Haspengouw in 2003 (Subaru Impreza WRC) en in 2009 (Subaru Impreza WRC S12) en behoort ook dit weekend tot het kransje favorieten. "Het lijkt misschien niet zo maar de Haspengouw vind ik ťťn van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen" zegt Patrick Snijers. "Zeker als het regent en de modder van de velden stroomt moet je op je hoede zijn. Dit weekend hoop ik stiekem op regen want dat ligt mij en onze Mini. Bij droog weer krijgen we een ontzettend snelle rally en wordt het moeilijker om in het zog van de CitroŽn C4 WRC van Pieter Tsjoen te blijven. Maar moeilijk gaat ook."

Tsjoen en Snijers hebben nu elk 7 titels op hun naam staan. Snijers verlangt al lang naar een achtste titel. "Mijn rallyhonger is nog lang niet gestild en uiteraard gaan we ook dit jaar voor de titel al zal dat opnieuw een moeilijke klus worden omdat het niveau jaar na jaar stijgt. Details zullen over de titel beslissen vandaar dat het mij ook een enorme boost geeft om vanaf nu opnieuw met een perfectionist als Fabio Lazzerini te kunnen samenwerken. Hij zou wel eens het verschil kunnen maken. Mijn laatste titel won ik in 1994, toen werkte ik ook samen met Fabio."

Patrick Snijers verwelkomt met Groep Sleuyter een nieuwe sponsor. "Ik ben enorm fier dat Groep Sleuyter ons project steunt. Samen met Logi-Technic hebben we nu een project over twee jaren dat ons in die termijn in staat moet stellen om telkens mee te strijden voor de titel. Ik ben Logi-Technic, Groep Sleuyter en mijn andere sponsors enorm dankbaar voor de steun en zal hun vertrouwen niet beschamen." besluit Patrick Snijers.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws