www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw: Jonas Langenakens: "Mijn eigen wedstrijd rijden"
23.02.2012 - 20:29, persbericht - foto motorsportpictures.eu

Aanstaande zaterdag gaat met de Haspengouw rally het BK 2012 van start. Veel ogen zullen gericht zijn op thuisrijder Jonas Langenakens. De vice-kampioen 2012 stak vorig jaar in de Haspengouw voor het eerst zijn neus aan het venster en bevestigde in de daarop volgende wedstrijden wat hem bij de eindafrekening de titel opleverde bij de standaardwagens en een tweede plaats in het BK.

Langenakens maakte in het tussenseizoen de overstap van een standaardwagen naar een WRC oftewel een World Rally Car. "Het is een grote stap. Eigenlijk veel groter dan ik me had voorgesteld" zegt Jonas Langenakens. "Omdat er onverwachte problemen opdoken met de Subaru Impreza S10 start ik met de Ford Focus WRC. Ik ben het NCRS team en Wim Soenens in het bijzonder dankbaar voor de snelle oplossing. Om de testdag van woensdag niet helemaal verloren te laten gaan reed ik met de Subaru Impreza S9 en de S5. Twee verschillende wagens waarover ik gisteren veel theorie en uitleg kreeg."

Vandaag testte Langenakens zijn wagen waarmee hij zaterdag voor eigen volk zijn debuut maakt. "Opnieuw was er een hele uitleg vooraleer ik kon rijden. Het is een hele boterham die ik te verwerken kreeg. Niet eenvoudig maar wel boeiend. De omstandigheden van vandaag waren bijzonder moeilijk. De regen en modder zorgden ervoor dat ik op het einde van de dag eigenlijk niet zo goed weet waar ik sta. Op vrijdag gaan we de startprocedure nog eens goed doornemen en hoop ik nog enkele kilometers op het droge te kunnen testen."

"Patrick Snijers en Pieter Tsjoen hebben veel ervaring met zo'n echte rallywagen. Ik durf er nog niet eens aan denken om me met hen te meten" vervolgt Langenakens. "Voor mij is het belangrijk om kilometers met de wagen te maken om hem zo beter te leren kennen. Uitrijden is de eerste opgave, op een resultaat wil ik me niet vastpinnen. Ik rij mijn eigen wedstrijd en zie wel waar ik uitkom."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws