www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

De Subaru Impreza WRC S6 van Paul Lietaer
23.02.2012 - 21:45, jdh

Geen Rally van Haspengouw voor Paul Lietaer, die dit weekend net over de Franse grens de Rallye des Routes du Nord gaat rijden. De Polle debuteert er met zijn pas aangekochte Subaru Impreza WRC S6.

De wagen werd onderhouden bij First Motorsport en heeft na een volledige revisie nog maar 200 km op de teller. Uiterlijk lijkt de S6 uit 2000 sterk op de vorige S5 '99... "Maar er is toch een merkelijk verschil", zegt co-piloot Diederik Pattyn. "De S6 heeft een sequentiŽle versnellingsbak, een betere motor, een lager zwaartepunt door oa. een andere zitpositie en daardoor ook een betere wegligging. Een eerste test was alvast heel positief. Op termijn kan de wagen zelfs nog geŽvolueerd worden met schakelflippers aan het stuur."

Na de Routes du Nord volgen wellicht Moorslede en Tielt met daarna een vergelijkbaar programma als dat van vorig jaar: zowat alle West-Vlaamse regionale en nationale wedstrijden waarvan zeker de Ypres Historic Rally met de Ford Escort MK 2. Het seizoen wordt mogelijk terug afgesloten met de Condroz Rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws