www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw Preview: Mathias Viaene mikt op podiumplaats
24.02.2012 - 12:07, persbericht

Aanstaande zaterdag gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start met de Rally Van Haspengouw. Voor Waregemnaar Mathias Viaene wordt dit de eerste opdracht van het seizoen met Subaru WRC S12 van NCRS.

Het BFO Belgian Rally Championship 2012 kondigt zich veelbelovend aan met de aanwezigheid van meerdere WRC’s en diverse toppiloten zoals Pieter Tsjoen en Patrick Snijers. Ook Mathias Viaene droomt dit jaar van een Belgische titel en met de ex-Snijers, ex-Debackere Impreza WRC S12 van NCRS beschikt hij over een te duchten wapen. Toch wordt voor de eerste confrontatie in Haspengouw een afwachtende houding ingenomen…

Mathias Viaene: “Afgelopen woensdag heb ik met de Subaru goeie test afgewerkt op een gelijkaardig parcours als dat van de Haspengouw. Wim Soenens en zijn crew van NCRS hebben er alles aangedaan om me een professionele omkadering te bezorgen door me te laten delen in hun ervaringen met de wagen. Verder was er voor tijdsopname en een ingenieur gezorgd. Dit liet me toe om op korte termijn veel vooruitgang te boeken. We hebben enkele aanpassingen gedaan aan de wagen, waardoor hij nu agressiever uit de hoek zal komen op het kortere werk. Vooral op het vlak van motriciteit hebben we winst gemaakt. Mijn eerste indruk is super. Het verschil met de S9 van het team die ik vorig jaar bestuurde is enorm. De S12 heeft duidelijk meer power, een betere vering en wegligging en beschikt over launch-control. Het zal aanpassen worden. Ik wil me dan ook niet blindstaren op een mogelijke eindzege. Het is pas de tweede maal dat ik in Haspengouw aan de start sta. Ten opzichte van 2010 is het parcours op veel plaatsen gewijzigd en bovendien is de wagen van toen niet vergelijkbaar met deze Subaru. Voor mij is de Haspengouw samen met de East Belgian Rally de wedstrijd waarin ik over de minste ervaring beschik. Ik verwacht dat Pieter Tsjoen en Patrick Snijers voor ons onbereikbaar zullen zijn. Beide piloten hebben een pak meer WRC ervaring en beschikken over de nodige terreinkennis. Ik wil zoveel mogelijk van mijn WRC avontuur genieten en proberen een podiumplaats in de wacht te slepen. Gemakkelijk zal dit niet worden, want ook thuisrijder Jonas Langenakens bezit een snellere wagen dan de onze. Hoewel hij geen WRC ervaring heeft, verwacht ik dat hij zich snel zal aanpassen en meedraaien in de kopgroep.”

Mathias Viaene en co-piloot Pieter Vyncke vertrekken met het startnummer 5 op de deuren.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws