www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw: Pieter Tsjoen aan de leiding na twee ronden
25.02.2012 - 14:21, jdh

In de Rally van de Haspengouw, de openingsmanche van het BFO BRC rondom Landen, zijn ondertussen acht van de veertien proeven afgewerkt. Pieter Tsjoen was goed wakker vanmorgen want op de openingsproef klokte hij meteen 10" sneller dan Patrick Snijers. 'De Lange' kon op de eerste doortocht van Zepperen 11" terugnemen en reed ook nog een scratch in Walshoutem na een foutje van Tsjoen, maar een lekke band tijdens de tweede doortocht in Zepperen deed hem de aansluiting verliezen. Tsjoen heeft momenteel 37.4" voorsprong op Snijers bij mekaar gereden.

Achter het kopduo leveren NCRS-rijders Mathias Viaene (Impreza WRC S12) en Jonas Langenakens (Focus WRC '08) een mooie onderlinge strijd. Viaene heeft tot nu toe 23" voorsprong op Langenakens die zijn WRC-debuut maakt. Daarachter levert Vincent Verschueren bij zijn maidentrip met de VW Polo Super 2000 een mooie strijd met de snelste groep N's. 'Tsanne' heeft een kleine zes seconden voorsprong op Bob Colsoul (Lancer Evo X) die op zijn beurt maar 2" bonus heeft op Stéphane Lhonnay (Lancer Evo 9). Timothy Van Parijs (Porsche 911 GT3) leidt als achtste eenzaam de GT-klasse, Geert Beauprez (Impreza WRC S9) en Chris Van Woensel (BMW 130i) maken de voorlopige top-10 rond.

Bij de Historics leidt thuisrijder Dirk Deveux (Escort MK 2) de debatten met 32" voorsprong op Glenn Janssens (Porsche 911). Matthias Boon (Fabia R2) moest op de eerste proef opgeven met motorproblemen, Guino Kenis (BMW Z4) en Stéphane Hermann (Fabia RS) gingen van de baan.

In het Criterium ging Kris Cools (Lancer Evo X) het snelst van start maar bijna vijf minuten tijdsverlies op de tweede proef deden hem ver terugvallen in het klassement. Jean-Yves Laruelle (Lancer Evo 9) nam de leiding over en heeft deze na zes proeven stevig in handen. De streekrijder heeft 35" bonus op Claude Bal (Subaru Impreza) met in zijn zog streek- en merkgenoot Bert Cornelis. Erik Deveux (Lancer Evo X) ligt vierde op bijna anderhalve minuut, daarachter is Franky Boulat (BMW M3) op jacht naar de vijfde plaats van Alain Renkin (Lancer Evo X).

Live resultaten via www.rallytiming.nl

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws