www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Criterium: Eerste zege voor Claude Bal
25.02.2012 - 17:45, jdh - foto bonte

Claude Bal heeft eerder verrassend de eerste manche van het RACB Rally Criterium gewonnen. De Subaru-rijder had na tien proeven slechts 4.5" voorsprong op merk- en streekgenoot Bert Cornelis met wie hij de ganse wedstrijd een mooi duel uitvocht.

De Colsoul-Lancers vertrokken als favoriet in Landen, waarvan de Evo X van Kris Cools de beste tijd neerzette in de openingsproef. De Alveringemnaar reed echter lek op de tweede proef en verloor bijna vijf minuten na het wisselen van het wiel op de proef. Jean-Yves Laruelle (Lancer Evo 9) nam het commando over en verzamelde vrij snel een mooie voorsprong op de Subaru's van Claude Bal en Bert Cornelis. De overwinning leek in zicht voor de man uit Hannuit tot een gescheurde remleiding hem tot opgave dwong na KP 7.

Met nog drie proeven te gaan kreeg Bal de leiding in handen met slechts 2" bonus op Cornelis. De Subaru-rijders klokten elk nog een scratch waarna Bal uiteindelijk met 4.5" voorsprong zijn eerste algemene zege mocht vieren. Thuisrijder en ex-winnaar Erik Deveux (Lancer Evo X) tikte als derde aan, weliswaar op twee minuten. Na een mooie remonte eindigde Kris Cools nog vierde op 3'30", Xavier Lannoo (Sierra Cosworth) maakte de West-Vlaamse dominantie compleet met een vijfde plaats op 6'47".

Andere top-5 kandidaten moesten vroegtijdig de strijd staken, oa. Boulat (BMW - ophanging) , Renkin (Lancer Evo X) en Heusdens (BMW - motor). Slechts 18 wagens haalden de finish.

  Resultaten Criterium

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws