www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw: BFO Award voor Vincent Verschueren
26.02.2012 - 2:47, persbericht

Ook in 2012 wordt na elke wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship een piloot die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd extra in de kijker gezet. Deze piloot ontvangt de BFO Award, een prijs die gepaard gaat met een gratis inschrijving voor de volgende manche van het kampioenschap. Dit seizoen krijgt de laureaat bovendien een gratis deelname aan de BFO Academy, een unieke opleidingsdag voor rallyrijders.

Met eenparigheid van stemmen verkoos de jury Vincent Verschueren als laureaat van de BFO Award in deze Rally van Haspengouw. De piloot uit Zingem leverde inderdaad een bijzondere prestatie. Na een bijzonder slechte bandenkeuze in de openingsronde, toen zijn VW Polo S2000 op slicks de eerste vier modderige proeven afwerkte, klom Verschueren stelselmatig op in de stand. Zijn aanvallende rijstijl leverde Vincent uiteindelijk nog een onverhoopte podiumplaats op.

"Dit had ik echt niet verwacht," lachte Vincent. "Het was mijn eerste rally met de Volkswagen Polo S2000 van Godrive en ik had in de eerste ronde wat tijd nodig om mijn draai te vinden in de wagen. Vooral in de trage situaties moest ik mijn rijstijl wat aanpassen om de motor in de toeren te houden. Bovendien verloor ik door die slechte bandenkeuze veel tijd in Zepperen, waar ik constant moest zoeken naar grip. Op de laatste twee proeven ging ik nog voluit om Bob Colsoul achter me te houden en door het foutje van Snijers werd de vierde plaats nog een prachtige podiumplaats. Ik denk dat ik in Tielt, waar ik het parcours beter ken, nog sterker voor de dag kan komenÖ"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws