www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

Haspengouw Review: Anticlimax voor Patrick Snijers
26.02.2012 - 17:36, persbericht

Niets dan beteuterde gezichten zaterdagavond bij het Logo-Technic rallyteam toen het nieuws binnen sijpelde dat Patrick Snijers stil stond in de allerlaatste klassementsrit. Op dat ogenblik reed Snijers op de tweede plaats. Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels zagen een sterke rally dus niet bekroond. Een wedstrijd waarin ze 4 snelste tijden reden, concurrent Pieter Tsjoen onder druk zetten en hem meermaals lieten twijfelen en ondanks een lekke band tot op het einde meestreden voor de zege.

Duel
"Vooraf wisten we dat de Haspengouw voor onze wagen de minste goede wedstrijd van het seizoen zou zijn. Er zijn veel lange rechte stukken en die zijn in ons nadeel. Enkel regen, veel regen, had het verschil in vermogen kunnen compenseren maar ik ben zeer tevreden van onze Mini. Op Zepperen maakte ik altijd tijd goed op Tsjoen behalve bij de tweede doortocht toen ik al snel lek reed. Het was een boeiende, leuke strijd met Pieter Tsjoen. Voor het eerst heb ik hem laten twijfelen. Door hem ten alle tijden onder druk te blijven zetten heeft hij enkele fouten gemakt. De teneur voor het seizoen is gezet. Ik hoop nog veel van dit soort wedstrijden te kunnen rijden alleen hoop ik op een betere afloop voor mezelf."

Fatale fout
"Het was een domme, onnozele fout. Ik kan het niet anders of beter zeggen. Bij het nemen van een haakse bocht schuift de wagen een beetje en komt die terecht op een bult van 15 20 cm hoog. En wiel hangt te ver over die bult, ik geef gas en de wagen trekt zich schuin waardoor we vast komen te zitten op de berm. Als er daar enkele mensen hadden gestaan dan hadden ze ons kunnen duwen en was er niets gebeurd. Pech voor ons, er stond geen kat. Mensen kunnen en mogen zich afvragen of we op dat moment nog zo hard moeten rijden. Het antwoord is ja omdat je nooit weet wat je concurrent doet. 26 sec dichtrijden op n rit is onmogelijk maar Tsjoen wist dat ik niet zou opgeven. In de voorlaatste rit ging ik voluit en het verschil met Tsjoen bedroeg slechts 0,2 sec in ons voordeel. Dat wil zeggen dat ook hij toen voluit ging en er dus ook niet gerust op was. Conclusie ... door mijn manier van rijden kon hij geen gas terug nemen en moest hij in die laatste rit ook voluit gaan. Ook hij kon in die laatste rit in de fout gaan. Je moet dus blijven strijden. Dat is het mooie van de sport. Het is alleen jammer voor ons dat n fout ons de das omdoet. Dat is een ontgoocheling."

Fabio Lazzerini
"Ik ben heel blij over onze samenwerking want de auto heeft weer wat progressie gemaakt. We rijden met de ophanging die ook op de officile auto's zit en dat merk je. De wagen ligt heel stabiel op de weg en ook al is het nog maar de derde wedstrijd in WRC uitvoering die ik met de Mini rijd, toch heb ik hem al goed onder de knie ... en dat kan alleen maar beter worden. De volgende wedstrijd is de TAC rally, een wedstrijd die beter bij onze Mini zal passen. Maar ik maak me geen illusies, we gaan daar geen cadeaus krijgen. Het zal opnieuw op het scherp van de snee zijn."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws