www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Review: Langenakens onverhoopt tweede
26.02.2012 - 17:39, persbericht

Jonas Langenakens en co-rijder Kenneth Delvaux zijn zaterdag met de Ford Focus WRC van het NCRS-team tweede geŽindigd in de Haspengouw rally. Een sterke prestatie temeer omdat het voor Langenakens de eerste uitstap was met een WRC.

25 februari stond al een tijdje met stip aangeduid in de agenda van Jonas Langenakens. Wekenlang keek de Landenaar uit naar die dag en zijn debuut met een WRC. Maar de voorbereiding liep stroef. De geplande testdag met zijn Subaru Impreza WRC S10 viel, omwille van technische problemen, in het water. Wim Soenens kwam snel met een alternatief, de Ford Focus WRC, op de proppen waarmee hij een dag later aan de slag mocht. Maar ook die testdag deed het vertrouwen niet meteen toenemen, mede door de slechte en moeilijke weersomstandigheden. Maar zoals het zo vaak het geval is is een slechte generale een goede premiŤre ... en dat geschiedde.

"De eerste vier ritten waren moeilijk" zegt Jonas Langenakens. "Rit na rit hebben we zaken aangepast aan de wagen zodat we na die eerste ronde van vier ritten een beter gevoel hadden. Nadien ging het steeds beter. Ik kreeg telkens meer controle over de wagen en het vertrouwen nam toe. Dat viel ook af te leiden uit te tijden die steeds maar beter werden."

"Net als vorig jaar eindigen we hier als tweede, fantastisch, onverhoopt! Hier had ik vooraf opnieuw willen voor tekenen. Ik had het niet verwacht want de concurrentie was sterk. Je kan ook niet meer vergelijken met vorig jaar. Toen reed ik sterk met een wagen die ik kende en waarmee ik iets kon proberen. Nu startte ik met een nieuwe wagen, een nieuw team en kreeg ik zoveel dingen te verwerken. Deze tweede plaats draag ik op aan Wim Soenens en het NCRS team die fantastisch werk geleverd hebben."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws