www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Paul Lietaer wint Rallye des Routes du Nord
26.02.2012 - 17:43, jdh - foto koen demeyere

Paul Lietaer heeft zijn Subaru Impreza WRC S6 meteen naar een overwinning geleid. 'De Polle' won de tweedaagse Rallye des Routes du Nord rondom het Noord-Franse Armentières. Gisteren al verzamelde hij 25" voorsprong op Mortier (Impreza groep A), nadat zijn dichtste concurrent Bayard (Corolla WRC) drie minuten straftijd had afgelopen. Maar ook Lietaer kreeg vandaag een minuut straftijd aan de broek door ongepast rijgedrag op de verbinding en door remproblemen werd het nog wat spannender. Toch wist Lietaer met 21.7" voorsprong op Mortier zijn eerste zege in Armentières binnen te halen.

Daarachter leek Bart Maes op weg naar de derde plaats met de BMA-Octavia WRC maar hij moest op KP 13 aan de kant. Vanson (Lancer Evo 6) werd zo derde na een mooi duel met Piet Declercq die een sterk debuut met de BMA-Impreza groep A als vierde afsloot. Claudie Tanghe (Citroën DS3) en Pieter Cailliez (Clio R3) moesten vandaag opgeven met technische problemen, Vic Heuninck en François Geerlandt haalden wel het einde als achtste met hun Citroën C2 R2 Max.

François Guillemin (Opel Kadett) won de Historic-wedstrijd voor Jan Wydooghe (Porsche 911), Filip Cailliau (Audi Quattro) haalde het in de Classic-wedstrijd van Wouter De Keyser (Porsche 911) en Stephen Vankemmel (Ascona A).

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws