www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw: Claude Bal: "Alle verwachtingen overtroffen"
26.02.2012 - 18:07, persbericht

Claude: "Na wat verbeteringen werd het wel weer eens tijd om onze Prodrive groep N van stal te halen. Gezien de wagen voor Tielt reeds verhuurd is, leek het aangewezen om hem even te testen. Dit hebben we dan ook gedaan dit weekend in de Haspengouwrally.

We trokken vrijdag samen met collega/vriend/concurrent Cornelis richting landen. Het zag er tijdens de verkenningen allemaal redelijk vettig uit en gezien ikzelf nog nooit in de regen, laat staan in de modder had gereden, had ik niet zo erg veel van de rally verwacht. Zaterdagmorgen na enkele stressmomentjes heel voorzichtig van start gegaan, het ging goed maar we namen geen enkel risico. Al na KP 2 bleek dat we een 20-tal seconden voor Bert stonden, wat toch zeker boven alle verwachtingen was. Het voordeel in het vettige weer haalden we ongetwijfeld uit de elektronische diff's die op Bert zijn wagen niet aanwezig zijn. KP Zepperen, daar moesten we weer een beetje tijd toegeven, want die KP ligt mij echt niet. Tijdens de regroup krijgen we te horen dat we tweede algemeen staan op 29 seconden van de leider en met Bert z’n adem in onze nek. Gewoon tempo blijven rijden was de gedachte, zorgen dat de wagen heel blijft. Maar ondertussen begint het wel heel erg op te drogen waardoor ons diff-voordeel minder winst opleverde… Zouden we Bert nu laten passeren of geven we een tandje bij?

Tandje bijsteken werd beslist en gedaan maar toch slaagde Cornelis erin tegen einde van KP 8 tot op 7 seconden te komen. De leider viel ondertussen op KP 7 ook nog weg dus waren we eerste en 2e op 7 seconden van elkaar verwijderd. Nu wordt het hard tegen onzacht! Dat mogen we niet uit handen geven! Zogezegd zo gedaan, opnieuw een scratch op Walshoutem waardoor Cornelis z’n achterstand vergrootte naar 10 seconden. Eén foutje en we hangen. Laatste proef dan maar op safe gereden maar uiteraard tempo blijven houden. Zo bleven we Bert vier seconden voor en realiseerden we onze eerste zege. Onze wagen gaat nu terug op stal tot Tielt waar Hans Van Campenhoudt het stuur opnieuw in handen zal nemen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws