www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw Review: Belangrijke Historic-punten voor Dekens
27.02.2012 - 18:43, persbericht

Na een drukke winter werd afgelopen zaterdag het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen… het leek nog maar gisteren dat seizoen 2011 erop zat en het nieuwe seizoen gaat al van start… door de drukke winterperiode zijn de maanden voorbij gevlogen!

De “State of Art” Porsche kreeg in de winter slechts een kleine check-up en de wit/matzwarte folie werd verwijderd waardoor hij terug in zijn oorspronkelijke oranje kleur kwam. De mechanische problemen die bij de laatste wedstrijd in 2011 opdoken werden enkele weken geleden verholpen maar verdere evoluties werden aan de wagen niet uitgevoerd vanwege tijdsgebrek. We hadden immers onze handen meer dan vol om een nieuwe Historic Porsche aan de start te brengen, de witte 911 ST voor Christophe Kerkhove.

Vrijdagmorgen bij de verkenningen bleek al vlug dat het niet gemakkelijk zou zijn… het parcours lag er heel vettig bij en dat is nu net het soort parcours dat mij niet ligt. Iedereen verwacht er veel van omdat je van de streek bent maar de verkavelingswegjes zijn voor het gewone verkeer verboden terrein dus dat maakt dat wij ze ook niet kennen… Vrijdag in de namiddag leek alles mooi op te drogen dus dat zou positief zijn voor de wedstrijd… tot dat het vrijdagavond opnieuw begon te druppelen… Het parcours lag er terug hetzelfde bij als ’s morgens, even vettig! Zaterdagmorgen vertrokken we dan ook heel rustig. De nieuwe remmen die we geďnstalleerd hadden voor de laatste wedstrijd van 2011 bijten te hard, op het droog is het perfect te doen maar bij natte of vettige ondergrond blokkeren de voorste wielen veel te snel wat maakt dat we veel te vroeg op de rem moesten gaan en dus zo al heel wat tijd verloren. Daarnaast was ook het wedstrijdritme ver zoek en zat de schrik er goed in om van de baan te gaan en vast te rijden op een veld… het zou zonde zijn om in de eerste wedstrijd van de baan te gaan door te enthousiast te zijn en zo al meteen belangrijke punten te laten liggen.

Bij de tweede boucle begon het ritme al een beetje terug te komen en was er meer vertrouwen omdat de baan op veel plaatsen al wat begon op te drogen… maar nu we meer op het gas konden gaan stelden we vast dat we niet het volle vermogen kregen dat we gewoon zijn. Tijdens de service werd gezocht naar een oorzaak voor dit vermogenverlies maar dat konden we niet meteen vinden. De motor begon ook slechter en slechter te starten…

De derde boucle werd dus zo gestart… buiten te weinig vermogen voelden we niet veel verkeerd aan de Porsche tot we op KP12 begonnen te voelen dat de ontsteking af en toe over sloeg. Bij de volgende service werd al vlug het probleem gevonden, we zaten met een defect in de delco maar aangezien we deze niet reserve bij hadden moesten we proberen van zo de wedstrijd uit te rijden wat dan uiteindelijk nog gelukt is met nog net een plaats binnen de top 5 en de overwinning in de klasse C. Hadden we vanaf ’s morgens een beter ritme gehad, meer vertrouwen en meer vermogen dan had er nog wel wat meer ingezeten maar we mogen toch zeker terug blikken op een geslaagde eerste wedstrijd van het BK.

Met de eerste belangrijke punten die we gescoord hebben in het kampioenschap willen we natuurlijk graag het verdere kampioenschap afwerken maar aangezien we nog niet voldoende partners hebben kunnen overtuigen om met ons in zee te gaan, beschikken we nog niet over het budget voor een volledig BK.

Tijdens de drukke wintermaanden werd de Porsche 911ST klaargestoomd voor Christophe Kerkhove. Ondanks het feit dat er quasi niet getest werd met deze volledig nieuwe wagen bleek het in deze 1e wedstrijd al heel goed mee te vallen. Mocht Christophe op KP5 niet langs de weg geraakt zijn op een veld dan had er voor hem mogelijk een plaats in de top 3 in gezeten. Hij zat ’s morgens meteen goed in het ritme en liet zien dat hij snel kan gaan met een wagen waar hij op voorhand nauwelijks mee gereden had. Uiteraard kwamen er enkele punten aan het licht die voor de volgende wedstrijd nog aangepast moeten worden. De komende weken zullen de twee wagens dus verder op punt gezet worden voor de tweede wedstrijd van het kampioenschap in Tielt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws