www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw Review: Viaene blijft met dubbel gevoel achter
01.03.2012 - 12:03, persbericht

Afgelopen zaterdag ging in Landen het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start met de Rally Van Haspengouw. Voor Waregemnaar Mathias Viaene werd dit een wedstrijd met een dubbel gevoel: blij met de prestaties, ontgoocheld over de pech.

Mathias Viaene had het niet getroffen voor zijn eerste optreden met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS. Een wagen die hij moest ontdekken op een voor hem nagenoeg onbekend terrein. Bovendien lagen de proeven van de Rally Van Haspengouw er ’s morgens door de vele modder spekglad bij. “Het was niet evident voor ons. Maar behalve enkele kleine foutjes, doordat ik het gebruik van de handrem nog niet optimaal onder de knie had, liep alles prima. We waren goed vertrokken en het vertrouwen groeide stelselmatig,” vertelt Mathias Viaene.

Dit vertaalde zich steeds betere chrono’s, maar dan sloeg het noodlot toe... “De klassementsproeven waren inmiddels opgedroogd en samen mijn copiloot Pieter Vyncke wilde ik vanaf de derde ronde eens aanvallen. Tot dan toe hadden we Jonas Langenakens, die voor eigen volk de Focus WRC ontdekte, achter ons kunnen houden; maar we wilden onze derde plaats helemaal veilig stellen. Daarnaast wilde ik eens onze kansen aftesten tegenover Pieter Tsjoen en Patrick Snijers. Helaas zullen we dit pas in Tielt ontdekken, want in Walshoutem ging een aandrijfas stuk. Het gaat hier om een heel zeldzame breuk, want de as is afgebroken aan het differentieel. First Motorsport, die in Frankrijk een gelijkaardige Impreza runt, kreeg dit weekend met dezelfde tegenslag af te rekenen. Een fabricagefout? De aandrijfassen voor NCRS en First Motorsport waren immers nog maar pas vernieuwd.”

Mathias Viaene blijft dan ook met een dubbel gevoel achter… “We zijn natuurlijk erg ontgoocheld over het verlies van de derde plaats. En misschien wel een tweede plaats na de sortie van Patrick. Anderzijds ben ik wel tevreden over de samenwerking met Wim Soenens en het NCRS team. Alles verliep fantastisch en de wagen was tot in de puntjes in orde. Alleen jammer dat we hen en onze sponsors niet kunnen bedanken met een gepast resultaat.”

Revanche op zaterdag 7 april in de TAC Rally van Tielt?

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws