www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Vooruitblik Rally van Haspengouw
14.02.2011 - 20:32, persbericht

Een week voor de afsluiting van de inschrijvingen voor de Rally van Haspengouw neemt de spanning toe. Piloten en teams trachten hun sponsors alsnog te overtuigen om met topmateriaal uit te pakken in de openingsmanche van het BFO Belgian Rally Championship. We kunnen nu al bevestigen dat de openingsmanche in Landen zal uitpakken met een indrukwekkende affiche.

De grote attractie in deze openingsmanche van het BFO Belgian Rally Championship wordt het Belgische debuut van de CitroŽn C4 WRC, de wagen waarmee Sťbastien Loeb zijn zevende wereldtitel veroverde. En, het wordt meteen een dubbele primeur, want niet alleen Belgisch kampioen Pieter Tsjoen kiest voor een C4 WRC. Ook Alexandre Romain zal met de vorige WRC van CitroŽn aantreden.

De twee C4's nemen het op tegen de Subaru Impreza's WRC, S11 en S12, van David Bonjean en Melissa Debackere, en de brute Mitsubishi Lancer WRC05 van de Nederlander Bert de Jong.

In Klasse 2, voorbehouden voor Super 2000's, krijgen we een mooi duel BelgiŽ-Nederland. Dominique Bruyneel zal met de Peugeot 207 S2000 van NCRS de strijd aanbinden met de Skoda Fabia S2000 van Bernhard Ten Brinke, die vorig jaar al ervaring kwam opdoen in Landen.

In Klasse 3 nemen de Mitsubishi's van Stťphane Lhonnay, titelhouder in Gr.N, en Landenaar Jonas Langenakens, het op tegen de Subaru van Yves Bruneel en de andere Lancers van Yves Van Colen, Jos Hermans en Martin van Iersel.

Voor spektakel mogen we rekenen op de Nissan 370Z van Chris Van Woensel, maar zeker ook op de Ford Sierra Cosworth RWD van Gunther Monnens. Maar, ook Freddy Loix zal het publiek vergasten op mooie schuivers. De BFO-piloot rijdt met een Historic als openingswagen, waarbij hij een aantal genodigden de rit van hun leven zal bezorgen.

Op zaterdag 26 februari gaat de eerste wagen omstreeks 8h van start voor drie lussen van vijf proeven. De deelnemers aan het Criterium werken de eerste twee lussen af (10 KP's). Het parcours is voor 90% nieuw omdat de proeven in omgekeerde richting worden afgewerkt. De klassieker wordt ongetwijfeld Zepperen, een klassementsproef die voor 80% op onverhard wordt verreden tussen de boomgaarden. Benieuwd wie daar de rechtervoet beneden durft te houden!

Meer info op www.rallyvanhaspengouw.be en www.bfo-brc.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws