www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ook Ghislain De Mévius in Franse Citroën Racing Trophy
01.03.2012 - 18:26, jdh

Naast Melissa Debackere, Cédric Cherain en Kevin Demaerschalk zullen we ook Ghislain De Mévius aan het werk zien in de Franse Citroën Racing Trophy. De zoon van de tweevoudige wereldkampioen groep N reed vorig jaar al in Frankrijk de Volant 207, nadat hij al zijn snelheid had getoond in de Fiesta Sporting Trophy. Dit seizoen trekt de Mévius opnieuw naar Frankrijk met een Citroën DS3 R3 van MY Racing, voor een Trophy van zes wedstrijden die erg hoogstaand belooft te worden.

"Na een erg verrijkend jaar in de Volant 207 wil ik dit jaar profiteren van hetgeen ik geleerd heb. De Trophy telt drie wedstrijden op onverhard en drie op asfalt. Ik zal een klein voordeel hebben omdat ik de onverhardwedstrijden al ken maar voor de rest zal ik alles moeten ontdekken.", zegt de Mévius, die opnieuw Jérôme Humblet naast zich krijgt omdat Eric Borguet zich niet altijd kon vrijmaken.

Het duo zal in Frankrijk enkele oud strijdmakkers treffen. "In mijn carrière heb ik al sterke tegenstanders tegenover me gehad en die zullen er ook in Frankrijk zijn. Ik heb tegen Kevin Demaerschalk en Cédric Cherain gereden in de Fiesta Trophy en het doel is om in hun ritme te zitten. Van Franse zijde zullen vooral Mathieu Arzeno en Quentin Gilbert taaie klanten zijn. Het voornaamste doel is finishen om punten te pakken. Vorig jaar heb ik enkele fouten gemaakt, deze keer wil ik snelheid aan regelmatigheid koppelen om de aankomst te halen."

De Mévius doet als eerste beroep op MY Racing sinds het team door Yves Matton overgelaten werd aan Simon Jean-Joseph. De eerste van zes Trophy-manches vindt plaats in de Rallye le Touquet. Daarnaast zal de Mévius ook nog twee Belgische Trophy-wedstrijden afwerken: de Geko Ypres Rally en de Condroz Rally.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws