www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Freddy Loix in Frans asfaltkampioenschap, TAC en Ieper
02.03.2012 - 12:00, persbericht & jdh

De geruchtenmolen draaide de voorbije weken en maanden op volle toeren, maar nu is het echt zo ver. Het lange wachten was de moeite waard. Freddy Loix zal een goed gevuld programma afwerken in 2012, waarin hij voor het derde jaar op rij de kleuren van BFO zal verdedigen. In samenwerking met het Franse team 2C Compétition zal Freddy Loix alle manches van het Frans rallykampioenschap betwisten, aangevuld met twee manches van het Kampioenschap van België: de TAC Rally en natuurlijk de Geko Ypres Rally, de topwedstrijd op de Belgische kalender waarin Fast Freddy het zegerecord vorig jaar op zeven overwinningen bracht.

Wat de keuze van de wagen betreft, zal Freddy Loix de meeste manches van het Frans kampioenschap rijden met een Peugeot 207 S2000 voorzien van de allerlaatste technische evoluties. In de Rallye du Var, de slotmanche van het Frans kampioenschap 2011, stuurde Bryan Bouffier deze 207 S2000 overtuigend naar de overwinning in zijn categorie. Maar, in functie van de omstandigheden, zal Freddy ook gebruik kunnen maken van de Peugeot 307 WRC van team 2C Compétition waarmee Stéphane Sarrazin eind vorig seizoen in de Rallye du Var kon rivaliseren met Jari-Matti Latvala.

"Ik ben natuurlijk heel tevreden dat BFO me opnieuw het vertrouwen schenkt, waardoor we een interessant programma met een topwagen kunnen afwerken in 2012. Ons seizoen begint binnen twee weken in de Rallye Le Touquet Pas-de-Calais. Het parcours van deze wedstrijd ken ik niet, maar ik zal er mijn draai wel vinden, want het profiel van de proeven is vergelijkbaar met de klassementsproeven van de Belgische rally's. En, het regent er ook vaak! Het niveau van het Frans asfaltkampioenschap ligt bijzonder hoog. Ik kijk al uit naar de eerste wedstrijden in Frankrijk. Ik ga zeker goed in het ritme zitten voor de twee Belgische afspraken op de kalender," vertelt Freddy.

De Geko Ypres Rally staat natuurlijk met stip genoteerd in de agenda van Freddy Loix, die opnieuw met een Peugeot 207 Super 2000 zal rijden, deze keer in de kleuren van zijn trouwe partner BFO. De 207 S2000 is zeker geen onbekende voor Loix, die drie van zijn zeven overwinningen in de Intercontinental Rally Challenge behaalde aan het stuur van de Peugeot, waarmee hij vice-kampioen werd in het IRC 2008.

Wie de co-piloot van Loix wordt dit seizoen is nog niet bekend. "De onderhandelingen met een potentiële co-piloot zijn nog volop bezig. Wij communiceren hierover op een later tijdstip.", luidt het bij BFO.

Programma 2012
16 maart: Rallye Le Touquet
07 april: TAC Rally Tielt
13 april: Rallye Lyon Charbonnières
18 mei: Rallye du Limousin
15 juni: Rallye des 3 Châteaux (Macon)
21 juni: Geko Ypres Rally
06 juli: Rallye Rouergue Aveyron Midi Pyrénées
07 september: Rallye Mont-Blanc Morzine
26 oktober: Critérium des Cévennes
23 november: Rallye du Var

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws