www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sprint Race by Shakedown.be: Piggy Racing klopt F1 Café
04.03.2012 - 15:13, jdh

Gisterenavond organiseerde Shakedown.be al voor de zevende opeenvolgende keer een kartwedstrijd. In de Sprint Race by Shakedown.be in Worldkarts Kortrijk is het team F1 Café er niet in geslaagd een derde opeenvolgende zege te behalen. Na een spannende wedstrijd haalde Piggy Racing de overwinning binnen voor F1 Café en Demo Racing.

Het Shakedown-kartevenement werd al voor de derde keer in Worldkarts Kortrijk gehouden volgens het Sprint Race-format, waarbij twee wedstrijden van anderhalf uur en bijhorende WTCC-puntentelling spanning tot het einde garanderen. We mochten 13 teams verwelkomen, samen goed voor een vijftigtal piloten.

Na een halfuur durende kwalificatie sessie wist Piggy Racing zich van de pole te verzekeren voor F1 Café. Het duo dat in de eerste race van start ging wist zich snel van de rest van het peloton af te scheiden en na het spel van de wissels (minimum één verplichte wissel per wedstrijd) won F1 Café de eerste wedstrijd voor Piggy Racing en Demo Racing.

Net als in het WTCC gingen de eerste zes uit de eerste race in omgekeerde volgende van start voor de tweede race. Piggy Racing vertrok dus als vijfde voor F1 Café maar wist al snel de kop van de wedstrijd te nemen terwijl F1 Café het wat lastiger had met enkele concurrenten. Christophe Cornette, die dit jaar mogelijk zijn rallydebuut maakt, kon in zijn stint een mooie kloof slaan voor Piggy Racing terwijl teamgenoot Glenn Snaet, zoon van Rik, in het slot van de race bleef standhouden tegen de youngsters van F1 Café. Met een zege in de tweede race wist het duo Cornette/Snaet zich dan ook te verzekeren van de eindzege. F1 Café, het team dat de vorige twee edities won, moest dit keer vrede nemen met de tweede plek.

Met twee derde plaatsen mocht Demo Racing mee het podium op. Red Bull klopte na een spannende strijd Ultimi Racing voor de vierde plaats, Garage Vantieghem viel net buiten de top-5. Mecopol-Kemaspray klopte het team van de Petrolheads met één puntje.

Graag nog een woord van dank aan alle deelnemers voor hun deelname en sportieve instelling maar ook aan de Worldkarts-medewerkers die er mee een geslaagde avond van maakten. We kijken alvast uit naar de 8ste editie volgend jaar, mogelijk een volledig nieuw concept...

Einduitslag
1. Piggy Racing - 195 punten
2. F1 Café - 190
3. Demo Racing - 157
4. Red Bull - 129
5. Ultimi Racing - 127
6. Garage Vantieghem - 120
7. Mecopol-Kemaspray - 99
8. Petrolheads - 98
9. Stubbe-Marchand Racing - 83
10. Rally Tourists - 54
11. The Daltons - 52
12. Declerck Racing - 49
13. Dejaegher Racing - 37

Foto's volgen!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws