www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Freddy Loix kiest voor Lara Vanneste als co-pilote
06.03.2012 - 18:24, persbericht

Toen vorige week het programma van Freddy Loix voor 2012 werd aangekondigd, werd met geen woord gerept over de copiloot die de nota's zou lezen in de BFO Peugeot 207 Super 2000. Ondertussen zijn de onderhandelingen afgerond en heeft Freddy Loix gekozen voor Lara Vanneste. Voor de 22-jarige copilote uit Roeselare is deze keuze een bevestiging van haar talent als navigatrice.

De keuze voor Lara Vanneste werd door Freddy Loix gemaakt. "Ik kies altijd zelf wie mijn copiloot wordt, want we moeten als team kunnen presteren. Vorig jaar heb ik Lara gevraagd voor een testsessie met het oog op de Barum Rally in Tsjechië. Het viel me op dat Lara toen onmiddellijk, bij de eerste run op snelheid over het testparcours, het juiste ritme en de perfecte intonatie te pakken had, hoewel mijn notasysteem volgens veel copiloten niet zo eenvoudig is. Ze heeft gewoon het talent en de feeling. Daarna hebben we nog twee dagen samen getest voor Ieper en daar werd mijn indruk bevestigd. Ik heb dan ook niet getwijfeld om haar aan te raden bij Pieter Tsjoen, die samen met Lara de Geko Ypres Rally reed. In Hongarije heb ik nog een beroep op haar gedaan als ouvreur en weer was haar werk uitstekend. Ik ben er zeker van dat Lara een goede keuze is. Ze is gisteren amper 22 jaar geworden, maar ze heeft al een pak ervaring."

Lara Vanneste begon op haar 18de als copilote. Ze begon haar carrière meteen in een WRC naast Melissa Debackere, waarna ze internationaal van zich deed spreken samen met Kevin Abbring. Samen wonnen ze de categorie Super 2000 in de Wales Rally GB en de Rally van Monte-Carlo, twee manches van het Wereldkampioenschap. Ook Lara kijkt bijzonder gemotiveerd en enthousiast uit naar het programma samen met Freddy Loix in het Frans rallykampioenschap in een Peugeot 207 S2000 van 2C Compétition. "Ik ben al enkele jaren actief in het Frans kampioenschap, maar dan op onverhard. Ik ben ingeburgerd in de Franse rallysport. Het team 2C Compétition is een absoluut topteam. Ik bezocht het team vorig jaar, toen ik samen met de Franse piloot Paul Chieusse een aantal wisselstukken ging ophalen. Ook voor Ieper werkten we in zekere zin samen, want de motor in de Peugeot 207 S2000 die Pieter Tsjoen bestuurde, werd gehuurd bij 2C Compétition. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat onze Peugeot competitief zal zijn. Met Freddy Loix klikte het vanaf die eerste test in Tsjechië. Ik hou van notasystemen waar je een zekere verbinding kan maken tussen de woorden, zodat je een bepaald ritme kan leggen in de nota's. Daarom lees ik heel graag nota's in het Frans, want daar zit gewoon muziek in. Bij notasystemen in het Nederlands zie je dat zelden, maar het systeem van Freddy heeft wel combinaties die als muziek in de oren klinken. Daarom pakte ik het systeem makkelijk op en vond ik meteen het goede ritme. Dat Freddy Loix me zijn vertrouwen schenkt is een enorme blijk van waardering. Ik ben ervan overtuigd dat we samen in bepaalde manches van het Frans kampioenschap voor de algemene overwinning kunnen strijden, zelfs tegen de krachtigere WRC's."

Zowel voor Freddy Loix als voor Lara Vanneste wordt het een kennismaking met het Kampioenschap van Frankrijk op Asfalt. Een uitdaging van formaat, maar ook de ideale voorbereiding met het oog op de Geko Ypres Rally. "Voor mij speelde dat absoluut een belangrijke rol in de keuze van ons programma. Acht rally's in het hoogstaand Frans kampioenschap, waarin Super 2000's een belangrijke rol spelen, aangevuld met twee wedstrijden in België, waaronder Ieper: ik ben blij met dit programma. Ik zal perfect in het ritme zitten om opnieuw mee te strijden voor de overwinning in Ieper, bovendien met een competitieve wagen die ik tegen dan perfect zal kennen."

De eerste wedstrijd van Freddy Loix en Lara Vanneste met de BFO Peugeot 207 S2000 wordt de Rallye du Touquet op 16 en 17 maart.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws