www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ingrijpende herschikkingen voor 29ste Rallye de Wallonie
08.03.2012 - 12:00, persbericht

Met een sterk gewijzigd parcours, een aangepast scenario en een reeks van 'kleine attenties' voor zowel deelnemers als de toeschouwers ziet het er naar uit dat de editie 2012 van de rally van Wallonië, tijdens het laatste weekend van april er één zal worden van hoog niveau.

Deelnemers en toeschouwers zullen de derde manche van het BFO-BRC, het rallykampioenschap van België, mogelijk niet meer herkennen, want in aanloop naar zijn verjaardag in 2013 krijgt de rally van Wallonië een “new-look”. "Het proces van vernieuwingen dat vorig jaar ingezet werd", wordt gewoon verder gezet vertelt Etienne Lerson, het boegbeeld van de Naamse ploeg. "We hebben immers gedifferentieerd en op verschillende vlakken gewerkt om zowel de nationale proef als het Criterium te herwaarderen. Zo is de showproef, vrijdagavond op de Citadelle dit jaar enkel voor de deelnemers van het BFO-BRC, al wordt ze nu wel twee keer gereden. En… er is een speciale bonusprijs voor de piloot die er de beste tijd neerzet! Daags nadien zullen de deelnemers in Arbre ook een nieuwe proef ontdekken, die sommigen zich misschien nog herinneren van jaren geleden uit de rallysprint van Burnot. Verder is er een grondige aanpassing van de klassementsproef in Wartet (niet langer een showkp) en zal er een regroup (met specifieke toegang) georganiseerd worden in Lustin. Voor het zondag-gedeelte tot slot is er een gevoelige verlenging voor de proef van Vedrin. Mag ik onderstrepen dat deze wijzigingen enkel mogelijk waren dankzij de medewerking van de overheidsinstanties van Namen, Assesse, Hamois en Profondeville maar eveneens van gemeentes als Andenne, La Bruyère, Eghezée en Anhée die ons dit jaar toelaten om er onze rally te laten passeren. Waarvoor hier uiteraard onze welgemeende dank!"

Hoewel ze niet langer het publiek zullen amuseren met hun spectaculaire passages op de flanken van de Citadelle, werden de Criteriumdeelnemers evenwel niet vergeten in deze reconversie. “In tegendeel” gaat de voorzitter van de automobielclub van Namen verder. "Voor de eerste keer zullen de criteriumdeelnemers kunnen strijden op een parkoers van zes verschillende kp’s, waarvan de helft hen totaal onbekend is! Aangezien die parkoerswijzigingen in de huidige context verre van evident zijn, ben ik ervan overtuigd dat de deelnemers aan het criterium die inspanningen die we voor hen doen zeker zullen waarderen en er bijgevolg ook geen probleem mee hebben ze niet langer vrijdag, maar pas zaterdag in de loop van de voormiddag (na de technische controle) van start gaan."

Ook het publiek zal profiteren van de vernieuwingen. “Inderdaad, al zal het publiek niet alleen genieten van de nieuwe passages op de kp’s, maar ook van de animatie van vrijdag tot zondag in het rallycentrum (nog steeds in Jambes), waar ook in het servicepark constant en gratis spektakel geboden wordt. Ik maak van deze gelegenheid ook gebruik om te preciseren dat ook de toegang tot de Citadelle verbeterd zal worden en dat er bovendien een speciale zone voorzien wordt, met een specifieke infrastructuur, voorbehouden voor minder validen. Door de tribunes op de “Esplanade” wil ik verder onderstrepen dat het publiek op de Citadelle immers in perfecte veiligheid kan genieten van de rally. Daardoor is de show-kp van vrijdagavond trouwens uitgegroeid tot een “rendez-vous” voor de ganse familie en in deze moeilijke tijden voor de autosport willen wij dus meer dan ooit bijdragen tot het positieve imago van onze sport”.

Vermelden we tot slot nog dat de Naamse klassieker opnieuw meetelt voor het kampioenschap van Nederland. “De Knaf heeft die visie zelfs nog verruimd, want voortaan tellen diverse wedstrijden buiten Nederland mee voor dat kampioenschap. Temeer omdat de rally van Wallonië daarvan de eerste is, hopen we er gezien de reputatie van onze wedstrijd uiteraard op dat de beste Nederlanders aanwezig zullen zijn. In dat verband wil ik trouwens bevestigen dat er ook aanpassingen zijn voor onze team-avond op zaterdag 21 april na de verkenningen. Naast de gezamenlijke maaltijd voorzien we tijdens die gezellige avond immers ook de een teamvoorstelling. Tot slot is het een waar genoegen dat we ook opnieuw de twee promotieformules van ons land : de Fiesta Sporting Trophy en de Citroën Racing Trophy Belux kunnen verwelkomen. Kortom, hoewel het seizoen pas gestart is, mogen we eind april langs de boorden van de Maas… rekenen op een kwalitatief hoogstand deelnemersveld.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws