www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Kris Princen betwist Two-Wheel Drive Trophy France
13.03.2012 - 21:37, persbericht

Het bleef een tijdje stil rond de plannen van Kris Princen en co-piloot Bram Eelbode maar nu kunnen ze met zekerheid zeggen dat het team weer de grens oversteekt richting Frankrijk om opnieuw de 'Two-Wheel Drive Trophy France 2012' te rijden, want zo heet het kampioenschap dit jaar. Net zoals vorig jaar zal de Trophy bestaan uit zes proeven van het Frans asfaltkampioenschap. Wel een grote nieuwigheid voor 2012 is dat de Renault Méganes RS N4's nu kunnen meestrijden voor de zege.

"Ondanks de Renault Mégane RS N4 de 'nieuwste' wagen is van Renault Sport blijf ik toch trouw aan mijn Renault Clio R3. Ik heb vorig jaar de Geko Ypres Rally gereden met de Mégane en ik moet zeggen dat ik toch de Clio verkies. De Clio is een échte rallywagen en dat gevoel had ik veel minder in de turbo-aangedreven Mégane. Toch zal ik hard mogen trappen want de Méganes worden ook steeds sneller en sneller," steekt Kris van wal. "Tijdens de winsterstop is de Clio trouwens volledig onder handen genomen door Eddy Spelmans om zo terug optimaal te kunnen starten in het nieuwe seizoen. Om een rol te spelen in een kampioenschap als dit moet je natuurlijk beschikken over alle mogelijke evoluties. De details maken hier echt het verschil. Gelukkig kan ik daarom rekenen op Eddy en enkele trouwe vrienden."

Toch is het niet uitgesloten dat Kris nog aan de start verschijnt van een Belgische wedstrijd. "Natuurlijk bestaat die kans maar ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje uitgekeken was in België. Als je al enkele jaren dezelfde rally's rijdt is de uitdaging veel minder. Dat heb ik in Frankrijk wel: nieuwe wedstrijden ontdekken, een stap dus in het onbekende. Natuurlijk geven de premies de doorslag om te kiezen voor dit kampioenschap want men mag de kostprijs zeker niet onderschatten voor een klein team zoals wij. Op deze manier blijft het betaalbaar. Maar zoals ik al eerder aanhaalde: het is zeker nog mogelijk om nog eens te starten in België."

Als we vragen naar een pronostiek voor volgende week denkt Kris diep na. "Moeilijke vraag eigenlijk. Ik heb al meermaals deze rally gereden en het is zeker niet de makkelijkste. Indien er regen valt worden de wegen spekglad, misschien mogen we wel stellen dat dit de Condroz Rally van Frankrijk is," lacht Kris. "Maar ik rij wel graag in de regen, dus dat is zeker geen probleem voor mij. De zege behalen in de klasse R3 zal zeker niet simpel worden want de Citroën DS3 is echt wel snel en er zijn ook heel wat Peugeot 207 RC's. Ik denk dat we met meer dan 35 wagens zijn in de klasse R3. Ik zal op het gas moeten trappen maar ik zal zeker een poging doen om de zege mee naar Borlo te nemen," besluit Kris.

De eerste rally voor RKP is dus de 52ste Rallye le Touquet Pas-de-Calais, verreden op 16 en 17 maart. Kris en Bram kregen startnummer 57. Hevige tegenstand wordt verwacht van Eric Mauffrey, Hervé Paternot, Benoit Vaillant en Pascal Brerar. Maar ook Manu Guigou, Stéphane Pustelnik en Claudie Tanghe mogen we niet vergeten met hun Renault Méganes RS N4's.

Kalender Two-Wheel Drive Trophy France
15-17 maart: Rallye Le Toquet Pas-de-Calais
18-19 mei: Rally Ronde Limousine
14-16 juni: Rallye Vins Macon
6-8 september: Rallye Mont-Blanc
25-27 september: Critérium des Cévennes
23-25 november: Rallye du Var

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws