www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Loix en Princen zegevieren in Rallye Le Touquet
19.03.2012 - 21:22, jdh - foto's hollebeke

Afgelopen weekend trokken heel wat Belgen naar Noord-Frankrijk om er de Rallye Le Touquet te betwisten, de openingsmanche van het Frans asfaltkampioenschap. Na een mooi duel haalde Eric Brunson (Impreza WRC S12) het met 35" van Jean-Marie Cuoq (Focus WRC '08).

In de Super 2000-klasse werd Freddy Loix (Peugeot 207) al vrij snel teruggeslagen door transmissieproblemen maar na een sterk slot won hij alsnog zijn categorie. 'Fast Freddy' werd vijfde algemeen, 16" voor klasse- en merkgenoot Cédric Robert. "De wagen was perfect. Ik had het volste vertrouwen, ook toen de proeven heel verraderlijk werden door de regen. Kortom, ik ben voluit blijven aanvallen en dat werd op de slotproef beloond. Echt, de sfeer in het Kampioenschap van Frankrijk bevalt me uitstekend. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd, die in de bergen in de buurt van Lyon verreden wordt.”, aldus Loix.

De meeste landgenoten kwamen uit in de klasse R3. In de Citroën DS3 Trophy moest Ghislain de Mévius voor de start afhaken na een zware sortie op de shakedown. Kevin Demaerschalk bezette een sterke derde plaats in de Trophy toen ook hij van de baan ging. Cédric Cherain haalde de finish als vierde in de Franse Trophy en winnaar in de Belgische versie, na problemen met de benzinepomp op vrijdag. Melissa Debackere had tijd nodig om zich aan te passen aan de DS3 en werd na een lekke band pas 43ste in het algemeen klassement.

Touquet was ook de eerste manche van de 2WD Trophy en Clio R3 Trophy van Renault. Kris Princen won bij de Clio's met ruime voorsprong en liet ook de Méganes uit de 2WD Trophy achter zich, wat hem naast een 11de plaats de dubbelslag opleverde. Claudie Tanghe finishte bij zijn kennismaking met een Mégane RS als 36ste.

Matthias Boon, voor de gelegenheid genavigeerd door Diederik Pattyn, verscheen in Touquet aan de start met zijn Skoda Fabia R2. Het duo begon met enige marge aan de wedstrijd en dreef gaandeweg het tempo op, met oa. een 25ste tijd op de vierde proef in het donker. "Helaas ging de motor op onverklaarbare wijze stuk op de vijfde proef. We stonden 47ste algemeen en tweede in de klasse R2.", aldus co-piloot Diederik.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws