www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Moorslede Review: Opsteker voor G&P na lange pechperiode
20.03.2012 - 12:07, persbericht

De Rallysprint van Moorslede is voor veel teams de start van een nieuw seizoen, zo ook voor G&P Racing (Geert Glorieux). Onze deelname was niet zo evident daar de BMW pas op zaterdagmorgen op punt stond. Het was bang afwachten hoe de bolide zich zou gedragen want er kon geen enkele kilometer getest worden. Bij de verkenningen op zaterdag konden we vaststellen dat de KP zeer vettig en glad was.

Het ganse team was overeengekomen "voorzichtig" te starten om te zien hoe de motor zich zou gedragen. We verkozen voor de eerste doortocht op regenbanden te rijden om het weggedrag van de BMW te leren kennen op deze banden. Natte omstandigheden zijn voor ons team echt wel onbekend terrein. Het serviceteam wachtte met ingehouden adem op de terugkomst na de eerste doortocht. Mechanieker Bo: "Gelukkig konden we online de resultaten volgen en viel een last van onze schouders toen we Geeert en Peter de serviceplek zagen naderen met opgestoken duim." Een tijd van 06.34 en een veertiende plaats was het resultaat. Niet direct een supertijd maar belangrijker: de bolide had geen krimp gegeven. Geert: "Ik had aandacht voor elk verdacht geluidje, kraakje of gepiep maar de motor presteerde zoals het hoorde, oef."

Voor de tweede ronde werden de regenbanden vervangen door intermediums en werd de BMW de sporen gegeven. Resultaat: 34 seconden eraf en een 11de tijd. Dat begon er al op te lijken. Tijdens het service tussen doortocht 2 en 3 trokken de hemelsluizen zich open en werden we getrakteerd op maartse buien. De regenbanden terug bovengehaald en afwachten. Passage 3 werd afgesloten met een tijd van 6.16 op een 12de plaats. Voor de laatste rit werd beslist eens te proberen op volle kracht ten aanval te trekken. Het wegdek was immers goed opgedroogd en de wagen gedroeg zich fantastisch. Het resultaat mocht er zijn: een derde chrono van 5.55. Missie geslaagd. Iedereen tevreden. Na een lange periode van pech was dit een opsteker voor iederen die bij G&P betrokken is.

De volgende wedstrijd voor G&P is Monteberg, tot dan.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws