www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Moorslede Review: Erik Qvick tweede bij Historic-comeback
21.03.2012 - 19:49, persbericht

Afgelopen zondag nam Erik Qvick samen met co-pilote Ninotchka Samyn nog eens deel aan een Historic rally. De Rallysprint van Moorslede was het strijdtoneel, de door TT-Autosport geprepareerde Trans Europe het wapen. Erik kreeg met dank aan Chris Debyser van Conxion de kans om aan deze wedstrijd deel te nemen. Het dient gezegd dat de piloot niet meteen het meest makkelijke strijdros kreeg. De TransEurope wordt door velen als een ontembaar beest gezien, dit door zijn enorme vermogen en wild weggedrag. Ook Erik zelf nam vol vraagtekens plaats achter het stuur, maar was erop gebrand om ook met deze wagen zoals we van hem gewend zijn geen bijrol in de wedstrijd te spelen. Om geen onnodige risico's met de auto te nemen besloot hij dus even de kat uit de boom te kijken en te leren waar de limieten van de wagen lagen,...

Resultaat KP1: 4į stek. Niet slecht voor een eerste rit, menig concurrent wreef zich in de ogen. Vanaf KP2 was het hek van de dam en besloot de Gistelnaar dan maar om zelf de grenzen te gaan bepalen en de wagen strak in de teugels te houden. En zie daar,.... KP2 & 3 gaven tweemaal een tweede plaats als resultaat. Bovendien wist het publiek (en tegenstand) het geleverde spektakel te smaken. Door de beredeneerde tragere start in KP1 was de kloof met de man op de eerste plaats (Chris Debyser) te groot geworden en werd besloten om voor de 2į eindplaats te gaan. Een blik op de tussenstand liet zien dat dit nog absoluut niet zeker was, plaats 2 tot 4 lag binnen anderhalve seconde en alles was dus nog mogelijk. Erik besloot dan ook om vol zijn kans te gaan en duwde het gaspedaal ei zo na door de vloer van de wagen. Een klein foutje dreigde roet in het eten te gooien, de wagen kwam even met de zijkant in de gracht terecht maar het grote vermogen van de motor trok de wagen op spectaculaire wijze terug op de weg. Het resultaat van de laatste KP was een tweede plaats, ondanks het foutje.

In de eindstand pikte de fiere TransEurope de tweede plaats mee, een schitterend debuut voor het duo Erik Qvick & Ninotchka Samyn. Bovendien won Erik als kers op de taart nog een schitterende prijs, een gratis inschrijving voor de Omloop van Vlaanderen. Een leuke motivatie om deze rally in overweging te nemen, maar deelname aan de Omloop hangt ook van andere zaken af. Na afloop was Erik heel tevreden, een leuke wedstrijd, geen makkelijke maar wel aangename wagen en een puik resultaat. Erik stond er ook op om nog eens extra volgende mensen te bedanken: co-pilote Ninotchka, Chris Debyser en het complete TT-Autosport team voor de geleverde service en de geboden kans.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws