www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Jonas Langenakens mikt op groep N-titel
15.02.2011 - 20:25, persbericht

In 2010 boekte Jonas Langenakens de eerste successen op hoog niveau in zijn nog prille rallycarrière door in zijn eerste volledige seizoen meteen vice-kampioen te worden in een zeer sterk bezet Groep N-kampioenschap. Hij behaalde één klasse-overwinning en verschillende podiumplaatsen in het Belgische Kampioenschap voor groep N-wagens en wist twee manches uit de regionale kampioenschappen op zijn naam te schrijven.

In 2011 wil de jonge Landenaar zijn goede prestaties van het vorige seizoen bevestigen door opnieuw een gooi te doen naar de titel in klasse 3 - de nieuwe naam voor de wagens uit de klasse N4. Opnieuw zal hij aantreden met een Mitsubishi Lancer Evo X van bij Colsoul Rallysport. Net zoals verleden jaar, zullen Ludo L’Hoyes, Kenneth Delvaux en Nico Beernaert het rechterzitje bemannen. Het kampioenschap gaat binnen twee weken van start met de Rally van Haspengouw, meteen de thuismatch voor Jonas en Kenneth, die co van dienst is.

Jonas: “Ik wil dit jaar de lat voor mezelf wat hoger leggen. In 2010 heb ik toch enkele wedstrijden nodig gehad om de Lancer Evo X volledig onder de knie te krijgen. Ik had eerlijk gezegd het verschil met de Evo VI en IX waar ik eerder mee reed, niet zo groot verwacht. Neem daarbij nog het gebrek aan parcourskennis bij sommige wedstrijden waar ik nooit eerder aan de start stond en in andere wedstrijden dan weer moest wennen aan een nieuwe copiloot. Dit jaar ben ik vertrouwd met de wagen, de copiloten én de diverse parcours. De voorbereidingen vlotten goed en ik ben verheugd te mogen vaststellen dat de meeste van onze partners hun vertrouwen herbevestigen door opnieuw met ons in zee te gaan. Ondertussen blijven we actief op zoek gaan naar nieuwe partners zodat we zeker kunnen zijn dat we in alle manches van het BK in goede omstandigheden van start kunnen gaan. We focussen ons op de titel in Groep N maar een uitstap buiten het kampioenschap behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.”

Meer nieuws over het team vind je op de pas gelanceerde website www.jonaslangenakens.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws