www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ardennes: Vandenberghe en Bril scoren in Slag der Ardennen
26.03.2012 - 19:25, persbericht - foto bonte

Er snel bij zijn was de boodschap in Dinant voor de ASAF seizoensopener 'Circuit des Ardennes'. De 160 beschikbare plaatsen waren namelijk snel volzet. Het KB-Racing team had zich ingeschreven met twee wagens. Het team van KB zaakvoerder Karel Bril met co Bert Vandeputte werd vergezeld door team Tobi Vandenberghe met gelegendheidsco Bert Feys. Voor Karel was deze deelname louter voor het amusement, en tevens om de huurwagen nog eens in de schijnwerpers te zetten. Tobi gebruikte deze rally om het notasysteem en de wagenbeheersing verder te perfectioneren.

Gezien we geen podiumambities hadden en om de kampioenschapsrijders niet in de weg te rijden, werd beslist om in te schrijven in DIV 4-14, de topklasse met de Kadett City & Kadett GTE. Het avontuur begon al bij de administratieve controle, alwaar gezellig keuvelend een dik uurtje mocht aangeschoven worden. Dit is zeker een punt die vatbaar is voor verbetering binnen de ASAF. Nadien kon eindelijk het verkennen beginnen. Al snel werd duidelijk dat deze rally in de verste verte niet kan vergeleken worden met een VAS-wedstrijd. Zeer hoge tempo's, veel blinde bochten tussen rots en vangrail en miniscule dorpskernen die doorkruist moesten worden.

Aanschuivend voor de eerste special werd een eerste neutralisatie aangekondigd. De proef moest dus zonder helm afgewerkt worden. Groot was echter de verbazing toen we plots halfweg de proef het parcours moesten verlaten & onder het lint door moesten. Daar sta je dan, zonder verbindingstraject naar de volgende proef. Typisch ASAF? Mits wat geografische feeling slaagden we er net in om tijdig de start van de tweede proef te bereiken.

De rally verliep verder voor beide teams quasi probleemloos, en mede dankzij de vele crashes & uitvallers zag het klassement er steeds rooskleuriger uit. De tijden werden ook constant scherper gezet. Na afloop van deze rally zijn er toch een 15-tal wagens rijp voor de schroothoop, hetgeen een overtuigend bewijs is van de hoge moeillijksgraad van deze rally.

Finaal dook Tobi net de top-10 binnen met een 9de positie. Karel volgde iets verder met een 12de stek. Hadden beide wagens in de correcte divisie gereden (3-11) dan was dit een 1-2 op het podium. Om af te sluiten toch ook graag een dankwoordje aan de vrijwilligers die de service deden. Zonder hen was dit groots avontuur onmogelijk geweest!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws