www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview Patrick Snijers: "Tsjoen blijft topfavoriet"
03.04.2012 - 21:54, persbericht

Aanstaande zaterdag wordt in en om Tielt strijd geleverd voor de zege in de TAC Rally, de tweede manche van het BK rally. Uiteraard tekenen Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels present met de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC.

Denk je nog vaak terug aan de Haspengouw rally en de allerlaatste klassementsrit?
"Om eerlijk te zijn elke dag" zucht Patrick Snijers. "Ik nam die bewuste bocht te breed, schoof van de baan en bleef steken op een belachelijk bultje. Ik denk niet dat het een fout was, eerder een vorm van voorzichtigheid. Ik nam die bocht niet agressief genoeg. Och, het is om dood te vallen. Maar gedane zaken nemen geen keer, de Haspengouw is voorbij, lang leve de TAC Rally van Tielt."

Het parcours van de TAC rally, ligt dat jou en je wagen beter?
"Dat is moeilijk te zeggen. Vrijdag zullen we na afloop van de verkenningen meer weten maar één ding is wel zeker, er zijn veel minder lange rechte stukken in vergelijking met de Haspengouw en dat is goed nieuws voor ons. Tsjoen blijft in mijn ogen de topfavoriet. Maar hij is niet de enige taaie klant die aan de start komt in Tielt. Jonas Langenakens wil bevestigen, Mathias Viane wil presteren voor eigen volk en er is Freddy Loix die nog eens aan de start komt en ook al start hij met een Super 2000, Loix is altijd een te duchten tegenstander."

"Iedereen van het Logi-Technic rallyteam is gemotiveerd. Samen willen we er een mooie wedstrijd van maken. Winnen is de ultieme ambitie. Ik kom nooit aan de start om tweede te worden. Ik ga er alles aan doen om zaterdagavond op het hoogste schavotje te staan."

Zijn er nieuwe evoluties op de Logi-Technic MINI John Cooper Works WRC?
"De Mini is een jonge rallywagen die constant evolueert. Tijdens de voorbije WK-rally van Portugal verscheen Sordo aan de start met een volledig nieuwe update. Ik weet dat wij dit weekend nieuwe remmen aangebonden krijgen. Fabio is constant bezig om de wagen te verbeteren. Ook zijn hard labeur motiveert iedereen."

Je won de TAC Rally vier keer. Drie zeges dateren nog van de vorige eeuw.
"Grappig dat we al over eeuwen spreken, zolang draai ik dus al mee! De TAC rally moet de rally zijn die ik het minst aantal keer gewonnen heb. In de jaren tachtig won ik drie keer op een rij (1983, 1984, 1985). Mijn laatste zege dateert van 2001. Dat is 11 jaar geleden. Hoog tijd om er iets aan te doen dus."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws