www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC: Fast Freddy maakt indruk op Albert en Pauwels
05.04.2012 - 0:31, persbericht

Rally en veldrijden, het zijn twee echte volkssporten. De rallyfans staan, net zoals de wielerliefhebbers, in weer en wind in de velden om de passages van hun idolen te volgen. En de piloten gaan tot het uiterste in hun confrontatie met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom was de ontmoeting tussen de Belgisch tenoren van beide sporten erg boeiend. Freddy Loix nam tijdens de shakedown voor de TAC Rally, vanavond de Wereldkampioen Niels Albert en de winnaar van de Wereldbeker Kevin Pauwels mee voor een ritje in de Peugeot 207 Super 2000.

De interesse van beide renners voor de rallysport was verrassend. Voor de testrit stelde Niels Albert heel wat vragen aan Lara Vanneste, de copilote van Freddy Loix. Toen het over de topsnelheid van de 207 S2000 ging, werd het even stil…

Het was al donker toen Niels Albert in het rechterkuipje werd ingesnoerd in het veiligheidsharnas. Na de run van 5 km was de renner van BKCP erg enthousiast: “Ongelofelijk. Ik heb van bij de start tot de finish genoten. Op een bepaald moment, toen recht voor ons een huis op dook in de lichtbundel van de verstralers, dacht ik “gaat die nu niet remmen”, maar Freddy schakelde nog een tandje bij om een snelle waaier in zesde te nemen. Indrukwekkend. Ik vond het ook fantastisch om te zien hoe de rallyfans in het donker voor ons stonden te supporteren. Echt, dit was een unieke belevenis. Alle respect voor Freddy Loix en Lara Vanneste!”

Ook Kevin Pauwels ging met veel plezier in op de uitnodiging van BFO om met Freddy Loix mee te rijden: “Ik voelde me helemaal niet nerveus naast Freddy. Voor een belangrijke veldrit heb ik veel meer zenuwen. Ik had ooit al eens op circuit meegereden met Anthony Kumpen, net zoals Niels, maar dit is veel indrukwekkender. De snelheid op die smalle baantjes kan je pas inschatten als je het hebt meegemaakt. Ik heb ervan genoten.”

Zaterdag zal Freddy Loix in de TAC Rally natuurlijk wel genavigeerd worden door Lara Vanneste, want de twee veldrijders vergaten wel de notes te lezen…

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws