www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Preview: Jonas Langenakens staat voor nieuw examen
05.04.2012 - 18:29, persbericht

Jonas Langenakens neemt dit weekend deel aan de TAC rally, de tweede wedstrijd van het BK rally. In de Haspengouw maakte Langenakens zijn debuut met de GEKO Ford Focus WRC van NCRS en eindigde na een foutloze wedstrijd op een onverhoopte tweede plaats. Langenakens wil dit weekend bevestigen.

"In mijn tweede wedstrijd van het jaar, de tweede met de Focus teken ik meteen voor dezelfde tweede plaats" zegt Jonas Langenakens. "Maar ik besef maar al te goed dat het een bijzonder zware opdracht wordt. Ik sta voor een nieuw examen met de Ford Focus en ben gemotiveerd om het goed te doen."

De Haspengouwrally was een sterk bezette wedstrijd maar de organisatoren van de TAC Rally zijn erin geslaagd om een zo mogelijk nog sterker deelnemersveld bij elkaar te krijgen. "Meer dan 10 WRC's en enkele zeer snelle Super 2000 rijders. Dat wordt geen makkelijke opdracht" aldus Jonas Langenakens. "Ik mik op de top 5, de top 3 zou fantastisch zijn. Het weer zal ook een belangrijke rol spelen. Het asfalt op de wegen in en rond Tielt is bij droog weer al zeer glad. Bij regenweer geeft het bij momenten een gevoel van op zeepsop te rijden. De eerste ronde doe ik het sowieso rustig aan. Het is al van de Haspengouwrally geleden dat ik nog eens met de Focus gereden heb. De shakedown hebben we om budgettaire redenen aan ons voorbij laten gaan."

Enkele dagen na de tweede plaats in de Haspengouw rally ging Jonas Langenakens met het NCRS team mee op stage in Frankrijk. "Het was een geweldige ervaring. Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is. Ik heb er de zoon van Cracco begeleid en tips gegeven en kroop zelf achter het stuur van een CitroŽn Saxo T4 en de Peugeot 207 S2000. De sfeer in het NCRS team was fantastisch. Ik wil iedereen van het team en zeer speciaal Wim Soenens daarvoor bedanken en ik hoop dat te doen door dit weekend goed te presteren."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws