www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

LH Historic Team met Porsche 911 en Opel Manta naar Tielt
06.04.2012 - 10:46, jdh

Het L&H Historic Team van vader Patrick en zoon Wouters Lievens komt in Tielt aan de start met beide wagens, de Porsche 911 en Opel Manta. Eerstgenoemde kreeg afgelopen winter een volledige revisie. "Na de overwinning in de Hemicuda, en de last-minute niet-start in de TBR werd de Manta eventjes onder zeil geplaatst om alles op de 911 te richten. Deze werd door serviceman Emmerick letterlijk uit elkaar gehaald, volledig opgekuist tot de naakte carrosserie en aan een grondige rebuild onderworpen. Elk grammetje die de vuilnisbak in kon is er ook ingegaan met een dikke 100kg minder wagen tot gevolg. Onder andere de zware bumpers en grote achterspoiler hebben plaatsgemaakt voor iets lichtere versies. Banden Lievens zorgde voor de 'schmink', het dashboard, de bedrading, de boÓte, ... werden door WL Technics volledig gereviseerd en de motor gaven we vol vertrouwen aan VECO-motoren. Wat ze met de Manta-motor vorig jaar deden, mochten ze nu met de 911-bron en het resultaat mag er alweer zijn. Enorm koppel in lage toeren en wat paardjes bij.", luidt het bij L&H.

Ook de Manta werd nog even onder handen genomen. "Daar we tijdig klaar waren kregen we alsnog medelijden met de Opel, en besloten ook deze nog wat kleine upgrades te bezorgen. Het sperdiff werd vernieuwd, een langere 5de geplaatst, alle metertjes vervangen en een check-up van de motor."

Beide wagens komen zaterdag aan de start van de TAC Rally. Vader Patrick en Filip Onraedt met de Manta rijden de BK-wedstrijd, Wouter en Emmerick (die voor het harde winterwerk het co-zitje cadeau krijgt) met de 911 Bastos-replica bij Slowly Sideways. De verlanglijst van dit jaar bevat al zeker Ieper, de Omloop van Vlaanderen, Bocholt, de TBR en natuurlijk de Hemicuda. "Er komen ook nog enkele Slowly-deelnames bij, maar deze liggen nog niet vast. Wervik moeten we dit jaar wegens een goed doel overslaan, en met goed doel bedoelen we dat we dik gaan feesten op het huwelijk van Wouter. Op 21 april gaat ons 5de eetfestijn door. De vertrouwde formule van de 'kip aan't spit' is terug aangehouden, kaarten te koop bij alle leden alsook online via onze site www.lhhistoricteam.com."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws