www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview Freddy Loix: "Sneller dan vorig jaar!"
06.04.2012 - 11:05, persbericht

Zaterdag staat met de TAC Rally in Tielt de tweede manche van het BFO Belgian Rally Championship op het programma. Hoewel Freddy Loix dit seizoen zijn zinnen gezet heeft op de Franse rallytitel en een achtste overwinning in de Rally van Ieper, wordt het eerste optreden in België met de Peugeot 207 Super 2000 van 2C Compétition zeker geen gezondheidswandeling. Freddy Loix wil zich tonen op het snelle en verraderlijke parcours van de TAC Rally.

"In 2007, voor mijn debuut in Tielt, werd me verteld dat de proeven van de TAC Rally heel lastig en verraderlijk waren. Het minste foutje op het gladde asfalt zou er cash afgestraft worden. Wel, we reden met onze Super 2000 iedereen naar huis! Het was de allereerste overwinning van een VW Polo Super 2000 wereldwijd. Vorig jaar begon de wedstrijd heel slecht. We maakten een inschattingsfout bij de bandenkeuze, waardoor ik geen grip vond in de eerste ronde en meteen een pak tijd verloor. Maar, in het slot van de wedstrijd draaiden we met de Skoda Fabia S2000 tijden tussen de WRC's en waren we met Paul Lietaer in gevecht voor de vierde plaats. Kortom, op dit parcours kunnen we met een Super 2000 verrassend uit de hoek komen tussen de WRC's. Zeker bij eventuele regen…"

Woensdagavond op de shakedown nam Freddy Loix twee wielerkampioenen mee aan boord van de Peugeot 207 S2000. Met veel plezier toonde hij aan wereldkampioen Niels Albert en wereldbekerwinnaar Kevin Pauwels wat de Peugeot 207 S2000 in zijn mars heeft: "Ik ben zelf ook een wielerliefhebber. Wat zij in het veldrijden presteren, daar heb ik enorm veel respect voor. Ik ben er zeker van dat Niels en Kevin genoten hebben van hun codrive, zeker omdat we in het donker reden, wat vaak nog meer indruk maakt. Ze waren in elk geval heel enthousiast na afloop."

Maar, ondertussen behielden Freddy en Lara wel de focus op het serieuze werk. Een shakedown is immers in de eerste plaats bedoeld om de wagen af te stellen voor de wedstrijd. "Van Peugeot Sport kregen we een aantal nieuwigheden om te proberen in Tielt. Het zijn niet echt nieuwe evoluties, maar wel specifieke en nieuwe settings, onder andere voor het differentieel. We testen die met het oog op Ieper, want deze proeven zijn ideaal om data te verzamelen voor een optimale afstelling in Ieper. Ik ben ervan overtuigd dat we nog sneller zullen zijn dan vorig jaar… We gaan een aantal WRC-piloten doen schrikken!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws