www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview: Viaene wil tijden vergelijken met toppers
06.04.2012 - 19:35, persbericht

Aanstaande zaterdag staan Mathias Viaene en Pieter Vyncke aan de start van de TAC Rally, de tweede manche van het BFO Belgian Rally Championship 2012. Het lokale duo is gebrand op een sportieve revanche na de pech in Haspengouw en belooft een vroege attack. De tweede wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship 2012 zorgt voor een extra stimulans bij Waregemnaar Mathias Viaene. “Voor ons is dit een thuiswedstrijd! Ik weet dat we hier kunnen scoren, wat een ferme opsteker zou zijn voor onze moreel na de pech in Landen.”

“Na een voorzichtige start hadden we net ons ritme wat verhoogd,” doet Mathias nog eens het verhaal over de Rally Van Haspengouw. “Ik was benieuwd naar de limieten van de wagen en onze positie tegenover de toppers. Maar dat zullen we nu in Tielt moeten ontdekken wegens een defecte aandrijfas. Ook hier zat het ons nog niet mee, want woensdag gaf de versnellingsbak van de Subaru Impreza WRC S12 de geest op de shakedown. De mensen van NCRS zijn zo in allerijl op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar om dit in te bouwen voor komende zaterdag. Hopelijk hebben we hiermee alle pech gehad en kunnen we nu een vlekkeloze rally afwerken.”

En wat verwacht Mathias Viaene van de TAC Rally? “Het zal een bikkelharde strijd worden met Tsjoen, Loix, Snijers en Langenakens. We zullen vanaf de eerste meters op de afspraak moeten zijn, want niemand deelt cadeaus uit. 25 sec verliezen op de eerste twee proeven, kan je de aansluiting kosten voor de rest van de rally. Ik ben van plan om meteen voluit te gaan en hoop een podiumplaats te bemachtigen. De Haspengouw leerde ons dat alles mogelijk is en onder druk maakt iedereen fouten. Wij zullen die druk proberen te zetten, maar daarvoor moeten we mee zijn vanaf de start. Een scratch draaien zou eveneens mooi zijn. Op die manier zou ik mijn sponsors een goeie return kunnen bieden voor hun steun. In Tielt zal de wagen trouwens voor het eerst de kleuren dragen van mijn nieuw cosponsor, Patrick. Een samenwerking die er mede kwam door de groeiende TV interesse.”

Er worden wisselvallige weersomstandigheden voorspeld met kans op regenbuien. Een voordeel voor Mathias Viaene? “Ik verkies droge omstandigheden, maar als het regent dan is dit voor iedereen. Vroeger was ik op circuit en later met de Ascona bij de Historics goed in de regen, maar met deze wagen heb ik nog niet in de regen gereden. Daardoor zou ik de wagen eerst moeten leren kennen en ondertussen zal de concurrentie niet wachten.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws