www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC: Ruime Criterium-winst voor Kris Cools
08.04.2012 - 17:19, jdh - foto bonte

Kris Cools (Lancer Evo X) heeft op overtuigende wijze de Criterium-manche in Tielt gewonnen. Aan de de finish had hij 2'33" voorsprong op Alain Renkin (Lancer Evo 9), Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) werd derde voor revelatie Markus Meyer (Toyota Yaris) die de BFO Award mee naar huis mocht nemen.

Net als de nationale wedstrijd werd ook het Criterium door één piloot gedomineerd. In de Rally van Haspengouw hield een lekke band hem van de zege maar in Tielt was het wel raak voor Kris Cools. De Alveringemnaar was al vroeg van dichste concurrent Filip Pyck (Lancer Evo 9) verlost en reed makkelijk alle besttijden op de tabellen met de Mitsubishi Lancer Evo X van Colsoul Rallysport. Bij zijn derde algemene zege had Cools 2'33" voorsprong op Alain Renkin, die met zijn Lancer Evo 9 de Tieltse proeven ontdekte.

Renkin stelde zijn tweede plaats pas in de slotfase min of meer veilig na een mooie strijd met Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) en Markus Meyer (Toyota Yaris). Laatstgenoemde, een vriend van Thierry Neuville uit de Oostkantons, stond zelfs even tweede geklaseerd en werd na afloop beloond met de BFO Award.

Voor de vijfde plaats kwamen verschillende piloten in aanmerking maar zowel Vandenberghe (Kadett - motor), Heusdens (BMW) als Lannoo (Sierra Cosworth) moesten opgeven zodra ze in de top-5 genoteerd stonden. Bjorn Renier (Renault Clio) werd uiteindelijk mooi vijfde voor Dobbelaere (Kadett) en Lommers (BMW M3). Vandenberghe (VW Golf I) verraste met een achtste plaats, Spillebeen haalde het van Hoflijk in een onderlinge BMW E30-strijd. Met een zesde plaats in zicht moest Kurt Olivier (Escort MK 2) nog opgeven op de laatste proef als gevolg van een sortie.

  Uitslag

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws