www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review Patrick Snijers: "Nog harder werken aan de wagen"
09.04.2012 - 11:18, persbericht

Patrick Snijers en Johan Gitsels zijn zaterdag tweede geŽindigd in de TAC Rally, dat is de tweede wedstrijd van het BK rally 2012. Na afloop van de wedstrijd was er tevredenheid met het behaalde resultaat maar ook een zweem van ontgoocheling omdat de Logi-technic Sleuyter MINI John Cooper Works WRC op geen enkel moment kon meedoen voor de zege.

"We zijn zaterdagochtend slecht begonnen waardoor we de ganse dag moesten achtervolgen. Op die manier hebben we onze rechtstreekse concurrent Pieter Tsjoen nooit echt onder druk kunnen zetten zoals we dat deden in de Haspengouw rally" blikt Patrick Snijers terug. "Afgelopen woensdag reden we de shakedown en die was niet echt representatief voor de wedstrijd. Zaterdagochtend regende het en lagen de wegen er spekglad bij. Ik moest er echt voor zorgen dat de wagen niet van de baan ging. De afstelling van de MINI was niet goed, de wagen stond te laag en stuurde niet goed. In de allereerste klassementsrit krijgen we 15 sec om de oren. Na die rit hebben we de wagen, met de middelen die we hadden, zelf wat bijgeregeld voor de volgende ritten om hem tijdens de eerste assistentie volledig op punt te krijgen. Nadien ging het steeds beter en reden we tijden in de buurt van Pieter Tsjoen maar niet genoeg om hem onder druk te kunnen zetten. De komende weken moeten we nog harder werken aan de wagen, de afstelling nog verbeteren om beter voor de dag te komen in de rally van WalloniŽ eind van de maand."

"Het was geen evidente rally maar alles bij elkaar ben ik tevreden met de tweede plaats" aldus Johan Gitsels, co-rijder van Patrick Snijers en afgevaardigd bestuurder van Logi-technic. "Anderzijds moeten we onder ogen durven zien dat winnen er nooit echt heeft ingezeten en dat is toch wel een beetje ontgoochelend. We hadden verwacht dat we in hier in Tielt toch iets meer konden betekenen ten opzichte van Pieter. De afstelling van de wagen was niet goed en dat maakt dat we toch een tijdje hebben liggen zwemmen. Tijdens het tweede wedstrijdgedeelte hebben we beter weerwerk geboden maar toen was de kloof al zo goed als onoverbrugbaar."

"Ik ben een winnaar en als dat niet lukt dan is het een teleurstelling" zegt Jan Huyge, afgevaardigd bestuurder van Logi-technic. "De verwachtingen waren heel hoog gespannen en we hadden verwacht dat het een strijd zou worden zoals in de Haspengouw rally. De eerste klassementsrit buiten beschouwing gelaten konden we constant tijden draaien die min of meer in de buurt kwamen van Pieter Tsjoen en dat is dan weer positief. Ons Logi-technic Sleuyter team heeft in de loop van de wedstrijd progressie gemaakt maar er ligt nog wat werk op de plank. Het blijft hard werken!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws