www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review: Langenakens meteen in de achtervolging
09.04.2012 - 11:26, persbericht

Jonas Langenakens, voor de gelegenheid bijgestaan door co-rijder Nico Beernaert, is met de GEKO-Accent Ford Focus WRC op de vierde plaats geŽindigd in de TAC Rally. Op een verkeerde bandenkeuze na kunnen Langenakens en met hem het volledige NCRS team terugblikken op een goede prestatie. Eentje waarbij de jonge Limburger opnieuw foutloos bleef. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Jonas Langenakens op de tweede plaats.

Zaterdagochtend. Het heeft de ganse nacht geregend en boven Tielt zijn donkere wolken samengetroept. En toch wordt er in het NCRS kamp gekozen om slicks aan te binden. "Dat was inderdaad niet de juiste keuze" blikt Jonas Langenakens terug. "Ik had totaal geen grip en gleed over de weg. Per rit kregen we gemiddeld een halve minuut aangesmeerd. Na de eerste ronde stond ik al op twee minuten. In de daarop volgende ronde kozen we gelukkig wel de juiste banden en ging het stelselmatig beter tot we in de 8ste rit lek reden en opnieuw kostbare tijd verloren. Maar ook dat sloeg mij niet uit mijn lood. Ik bleef de ganse dag gefocust, foutloos en snel. Zo snel zelfs dat we enkele keren Snijers en Loix wisten te verslaan."

Langenakens toonde niet alleen zijn snelheid, ook zijn mentale weerbaarheid. "Na die eerste ronde was ik erg ontgoocheld. Ik wou dat goedmaken. Niet alleen voor mijn sponsors en vele supporters maar ook voor mezelf. En ik ben daarin geslaagd, dat stemt me tevreden. Die mentale weerbaarheid heb ik van mijn vader die me altijd steunt en positief op me inpraat."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws