www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review: Historic-zege geen makkie voor Vanwijnsberghe
11.04.2012 - 21:36, persbericht

Wie had gedacht dat, bij afwezigheid van kleppers als Paul Lietaer, Robert Droogmans en Stefaan Stouf, het in de TAC rally Historic voor Didier Vanwijnsberghe en Geert Beauprez een 'makkie' zou worden, had het duidelijk verkeerd voor.

Didier Vanwijnsberghe: "Het was toch alweer van november 2011 geleden dat ik nog eens achter het stuur van de Ford Escort zat. Toen werd ik tweede in de Zuid-Franse Rallye du Var. Met de komst van de turbowagens in de Historic, zoals de Ford Sierra Cosworth, krijgen we een totaal nieuwe en snelle generatie wagens die hun opwachting maken. Neem daar nog een klassebak als Gunther Monnens bij achter het stuur en je weet meteen dat dit een ideale cocktail is. De Limburger nam tot verrassing van vele toeschouwers zelfs de koppositie in de eerste ronde, en slechts bij mondjesmaat konden wij iets van de tiental seconden achterstand goed maken. Dit steekspel bleef duren tot in de derde ronde, met afwisselend Monnens en wijzelf aan de leiding. Toen verloor Gunther op KP Poelberg bijna een minuut door een nukkige versnellingsbak dito pook, wat de rally in een definitieve vorm goot. Op dezelfde proef moest overigens ook Deveux de handdoek werpen en verloor Debyser flink wat tijd door een sortie. Meteen lagen we in ideale positie om de naam van Didier Vanwijnsberghe voor een 5de maal op de erelijst te zetten. In de laatste ronde controleerden we op een rustige manier de rally. Gunther lukte nog enkele besttijden, maar slaagde er niet meer in om ons te verontrusten. We mochten dan ook de champagneflessen ontkurken, en stonden op het podium met het duo Monnens-Vandenbulcke en de gelukkige derde Ruben Maes en Kurt Declerck. Langs deze weg ook een dankwoordje aan Nico en Ronny, die weer voor een perfecte assistentie zorgden, aan onze tijdopnemers en natuurlijk aan de vele supporters. We konden zien dat heel wat mensen onze passages flink wisten te smaken."

Intussen maakten Didier en 'De Buze' bekend dat ze ook tesamen de start nemen in de Ypres Historic Rally einde juni. Ter voorbereiding rijdt Didier nog de ORC-rally einde mei.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws