www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Opnieuw vroegtijdige exit voor Mathias Viaene
12.04.2012 - 12:00, persbericht

Mathias Viaene en co-piloot Pieter Vyncke hebben hun hoge verwachtingen voor de TAC Rally niet kunnen inlossen. Tijdens de tweede manche van BFO Belgian Rally Championship 2012 verlieten ze het toneel motorpech met een bijna zekere vierde plaats op zak.

Mathias Viaene was vooraf gebrand op een sterke prestatie voor eigen volk en mikte resoluut op een podiumplaats. Dit zat er net niet in, maar de Waregemnaar liet wel een verdienstelijke prestatie optekenen. “’s Morgens waren we door de regenval rustig gestart, want ik ben nog niet helemaal vertrouwd met de wagen in natte condities. Daarna werd het ritme stelselmatig verhoogd, waarbij we zelfs enkele toptijden wisten te realiseren. Maar de laatste ronde was er te veel aan,” aldus Mathias Viaene. “De ingenieur had na de derde ronde een andere mapping van de diffs ingeladen om de wagen beter op mijn rijstijl af te stemmen. Ik kreeg de wagen nadien moeilijk gestart, maar ik dacht dat dit aan de gewijzigde set-up lag. Helaas zou de verklaring al snel volgen na enkele kilometers op de Kp Schuiferskappelle, waar we zonder verwittiging plotseling een vreemd motorgeluid hoorden. Ik heb de Subaru onmiddellijk aan de kant gezet, maar de motor bleek stuk. Bij het uitlezen van alle data bleek dat de motor gepingeld heeft en 60° te vroeg voorontsteking heeft gekregen. Vreemd, want deze motor had slechts 350 kilometers op de teller.”

De ontgoocheling om de verloren vierde plaats was dan ook bijzonder groot. “Dit is een mokerslag voor het team en mezelf. Na de pech op de shakedown hadden de servicemannen van NCRS er alles aangedaan om me een perfecte wagen af te leveren voor de start van de rally. Maar het geluk is duidelijk niet aan onze zijde. Met de opgaves in Haspengouw en Tielt hebben we meteen onze twee jokers verspeeld en ons kampioenschap lijkt nu al voorbij nog voor het begonnen is. We bekijken nu alles wedstrijd per wedstrijd en die eerste afspraak wordt de Rallye de Wallonie. In Jambes wil ik de kloof met Patrick Snijers verkleinen met herwonnen motivatie, want hij wordt ons volgende mikpunt nadat we reeds tweemaal bewezen dat we sneller kunnen dan Jonas Langenakens. Toch ook niet de eerste de beste. Pieter Tsjoen is met zijn ex-Loeb Citroën C4, een auto die meermaals wereldkampioen rally werd, momenteel te sterk voor de rest.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws