www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Chris Van Woensel vanaf Wallonie met nieuwe motor in BMW 1
18.04.2012 - 20:56, persbericht

Na een winter vol onzekerheid en het afhaken van Nissan als partner, verkoos Chris Van Woensel om in zee te gaan met Charly Schmid. De bandenhandelaar uit Schriek zal samen met co-pilote Justine Demeestere het volledige BFO Belgian Rally Championship afwerken met de BMW 130i van Heli Racing.

De eerste gesprekken voor deze overeenkomst dateren reeds van vorig seizoen… “Charly polste vorig jaar reeds naar mijn interesse voor zijn wagen na de Condroz Rally. Toen Nissan er begin dit jaar mee stopte als partner, zijn we vrij snel tot een overeenkomst gekomen,” aldus Chris Van Woensel. “De bedoeling is om de wagen iedere rally te laten evolueren. Ik hou wel van dit soort uitdagingen, want ook de Nissan moesten we volledig zelf ontwikkelen. In Haspengouw was dit nog een standaardwagen, maar de BMW 1 serie stuurt goed en er viel niets op aan te merken.”

Voor de TAC Rally, de tweede manche van het BFO-BRC, was de wagen uitgerust met een nieuwe sequentiële versnellingsbak van Drenth. “Dit was een merkbare verbetering voor de wagen. De wedstrijd ging van start met regenbuien en een nat parcours en alles verliep vlot voor ons. We konden in het spoor blijven van referenties als Tim Van Parijs en Andy Lefevere. Helaas kenden we halfweg de rally pech met een afgebroken motorsteun. Dit kostte ons een pak seconden, maar we bereikten toch de eindmeet op een 15de plaats.”

In de Rallye de Wallonie, verreden van 27-29 april, willen Chris en Justine terug iets competitiever voor de dag komen met een nieuwe motor

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws