www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Autoclub Noordzee organiseert Houtlandslalom in Torhout
22.04.2012 - 14:09, persbericht

Op zondag 6 mei vindt in Torhout de 1ste Houtlandslalom plaats, een organisatie van Autoclub Noordzee. Het evenement vindt plaats in de Ambachtstraat en het nieuwe Bedrijventerrein Noord Zone E. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de burelen van bouwonderneming Bossuyt nv.

Een slalom is een behendigheidswedstrijd van om en bij de 2 kilometer waarbij de auto’s tussen poortjes het parcours berijden. Daarbij komt het erop aan geen poortjes te raken, dit om strafseconden te vermijden. De wagens rijden één voor één op het parcours en hun tijd wordt opgemeten. Er worden minstens 3 rondes gereden en de beste tijd van de 3 telt voor de opmaak van het klassement. De wedstrijd komt in aanmerking voor het provinciaal en regionaal slalomkampioenschap van de Vlaamse Autosportfederatie (VAS). “Slalom is binnen de (West)-Vlaamse autosport zowat de instapklasse”, vertelt Filip Dewulf van Autoclub Noordzee. “Enkele jaren terug organiseerden wij reeds een slalom in Gistel. Na enkele jaren rally georganiseerd te hebben, zijn wij terug toe aan een dergelijk event. Wij verwachten op zondag 6 mei zo’n 50 deelnemers. Een slalomwagen heeft het voordeel dat hij klein en handig is, genre Citroën Saxo, Opel Corsa en talloze Mini’s, die zeer gegeerd zijn in deze discipline. Natuurlijk is er ook plaats voor krachtige Ford Escorts en BMW’s. Daarnaast is slalom een evenement waar vooral de behendigheid telt, grote vermogens zijn benadeeld, dit in tegenstelling tot rallywagens. Verder is het leuk dat wagens gedeeld worden, wat wil zeggen dat er met 1 wagen soms tot 3 piloten rijden. Zodoende komt de auto per reeks 3 maal aan de start, telkens met een andere piloot."

De reeksen starten vanaf 11u en eindigen tegen de klok van 18u. De toegang voor het publiek is gratis. Langs de nieuwe Zone Noord E kunt u een groot deel van het parcours zien, met o.a. het 1ste keerpunt. De start- en aankomstzone is gelegen op de parking van Wildhandel Vermeersch. Wie wil kennismaken met deze discipline, moet op zondag 6 mei aan het Bedrijventerrein Noord Zone E (Ambachtstraat) in Torhout zijn. Naast de Houtlandslalom organiseert Autoclub Noordzee op zaterdag 13 oktober nog de 6de editie van de Garnalenrit, een rittensportwedstrijd, die ook in Torhout van start gaat. Meer info: www.autoclubnoordzee.be of mail naar info@autoclubnoordzee.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws