www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Cédric De Cecco gaat voluit voor zege in Klasse 3
23.04.2012 - 18:23, persbericht

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de TAC Rally, wilde Cédric De Cecco meteen zijn territorium afbakenen in Klasse 3 met de Mitsubishi Lancer EvoX ingezet door TeamFloral. Hij wilde verder gaan op het elan van vorig seizoen, waarin hij bij zijn debuut in de categorie mooie resultaten behaalde. Op de smalle baantjes in Tielt was de snelheid wel aanwezig, maar het geluk liet hem in de steek.

De piloot uit Fléron nam de leiding vanaf de eerste proef in handen, maar op de vijfde proef mocht hij een kruis maken over de overwinning: "Een lekke band in een onbeduidende koord... We hebben na de wedstrijd pas ontdekt wat de oorzaak was: de bescherming van het deksel van een rioolputje was los gekomen en dat heeft de band beschadigd. Van pech gesproken... De overwinning was door die verloren minuten meteen verkeken. Op het einde van de wedstrijd verloren we de vierde plaats nog door een kapotte turbo. Ik hoop dat we in deze wedstrijd meteen al de pech voor dit seizoen gehad hebben!"

In de aanloop naar de Rally van Wallonië, de derde manche van het BFO-BRC en de tweede afspraak van het seizoen voor de piloot van TeamFloral, wil Cédric De Cecco natuurlijk revanche nemen op het lot: "In Tielt reden we de ganse dag sterke tijden, waarbij we de raad van Joost Boxoen, eigenaar van de wagen, in de praktijk brachten. In de wagen bleek de samenwerking met Cédric Pirotte heel efficiënt. Zijn ervaring zal in elk geval een belangrijke troef zijn in de Rally van Wallonië, een wedstrijd die ik redelijk goed ken en die me ligt."

Aan een wedstrijd beginnen zonder een doel voor ogen, ligt niet in de aard van de twee Cédric-en… : "Ik weet dat de concurrentie van Colsoul, Collard, Martin en Cunin niet te onderschatten is, maar ik ga voluit voor de overwinning in Klasse 3,""Een goed resultaat behalen in Namen is belangrijk voor het vervolg van het kampioenschap. Het zal een lange rally worden, gespreid over drie dagen, met meteen een grote "valstrik" vrijdagavond met een dubbele doortocht op de Citadel. Ik ben benieuwd naar de eerste tijden!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws