www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Meer dan 180 deelnemers voor 29ste Rallye de Wallonie
23.04.2012 - 20:02, jdh

Afgelopen weekend werden de verkenningen afgewerkt voor de 29ste editie van de Rallye de Wallonie die komende vrijdagavond van start gaat. Samen met het RACB Rally Criterium, dat nu op zondag wordt verreden, gaan in Jambes zo'n 180 teams van start.

Alle titelkandidaten zijn uiteraard present voor de derde manche van het seizoen, te beginnen met topfavorieten Tsjoen (C4 WRC) en Snijers (Mini JCW WRC). NCRS vaardigt twee Impreza's af voor Viaene (S12 WRC) en Langenakens (S10 WRC), Lhonnay kiest wellicht voor een andere WRC dan de S5 terwijl Casier, aanvankelijk aangekondigd met de Focus '08, verstek laat gaan. Bonjean (307 WRC) is ook weer van de partij, net als Bouche (Impreza S5 WRC) terwijl streekrijder Philippe Stťveny voor de gelegenheid een C4 WRC in stelling brengt. De wedstrijd telt ook terug mee voor het Nederlands kampioenschap waardoor we nog drie extra WRC-rijders aan de start kunnen verwachten: Van Loon (Fiesta WRC), Schilt (Impreza WRC S14) en Bolhaar (Fabia WRC).

Verder mogen we de vertrouwde namen in Super 2000, GT en groep M verwachten met oa. Verschueren, Vanden Abeele, Van Parijs, Van Woensel, Kenis,... De Cecco, Colsoul, Collard, Martin en Streel zijn de blikvangers in groep N ofte Klasse 3. De Wallonie is ook de eerste manche van de CitroŽn Racing Trophy (met oa. Burton, Demaerschalk en Auquier in een DS3) en Fiesta Sport Trophy (met Baugnet, Arellano, Radoux,...). Het Historic-veld wordt aangevoerd door Monnens, Debyser, Maes, Janssens,... In het Criterium neemt Kris Cools het opnieuw op tegen thuisrijder Alain Renkin. Het wordt ook opletten voor Markus Meyer die van zijn Yaris naar een Clio R3 overstapt.

  BFO BRC
  Criterium

Een volledige voorbeschouwing volgt in de loop van de week.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws