www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Preview: Dekens met drie Porsches aan de start
26.04.2012 - 12:03, persbericht

Komend weekend zakken we af naar Jambes voor de derde manche van het BK Historic, de Rallye De Wallonie. Een uitdagend parcours, snelle waaiers, op het lijf geschreven van een Porsche.

Na een probleemloze TAC Rally enkele weken geleden mochten we een paar weken genieten van de 1e plaats in de tussenstand van het BK historic. Niet lang na de Haspengouwrally hadden we nochtans beslist om niet deel te nemen aan de Rallye de Wallonie, enerzijds door tijdsgebrek, anderzijds om budgettaire redenen. Maar met onze huidige positie in het BK konden we deze afspraak toch niet missen!

Aangezien de Wallonie toch een zware rally is waarbij de mekaniek serieus op de proef wordt gesteld, werd de wagen deels uit elkaar gehaald voor een check up. De versnellingsbak bleek een kleine herstelling nodig te hebben en een aandrijfas was aan vervanging toe, verder leek alles in orde te zijn. Dus hopen maar dat we dit jaar minder pech hebben dan vorig jaar in de Wallonie en dus voldoende punten kunnen scoren voor het kampioenschap.

Naast onze oranje RSR hebben we net zoals de 2 vorige wedstrijden ook de 911 ST van Christophe Kerkhove aan de start. In Tielt liep de wagen helaas wat carrosserieschade op. Door tijdsgebrek hebben we de herstelling moeten uit geven. De wagen kwam begin deze week terug bij ons binnen. Het is een race tegen de tijd om alles in orde te krijgen maar de belangrijkste punten zijn in orde. De motor kreeg een volledige check up, de bak had enkele nieuwe onderdelen nodig om terug van start te kunnen gaan. Verder krijgen we dit weekend ook nog het gezelschap in ons team van Robby Moers, eveneens met een Porsche 911. Robby was er ook al bij in de Haspengouwrally en rijdt een ŗ la carte kampioenschap. Onze hoofddoelstelling voor komend weekend: de drie wagens heelhuids aan de finish op zondagnamiddag met de nodige punten.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws