www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Preview: Mathias Viaene: "Aankomen is de opdracht"
27.04.2012 - 12:02, persbericht

Mathias Viaene en Pieter Vyncke komen dit weekend aan de start van de Rallye De Wallonie, de derde manche van het BFO Belgian Rally Championship 2012. Het duo uit Waregem staat voor een moeilijke uitdaging, want ze moeten scoren om hun kampioenschap te redden. Na zijn dubbele opgave in Haspengouw en Tielt staat Mathias Viaene voor een moeilijke klus, want hij moet de Rallye De Wallonie uitrijden om nog een mooie eindstand in het BFO Belgian Rally Championship te kunnen nastreven.

“Jammer dat we reeds tweemaal moesten opgeven door domme mechanische pech. Ik verwijt dan ook niemand iets. Vanaf nu moet alles voor ons perfect verlopen om nog iets te kunnen betekenen in het BK. Aankomen is de opdracht,” opent Mathias Viaene. “Het motorprobleem van Tielt is nog niet definitief van de baan, waardoor we nu een beroep doen op een reservemotor. Een exemplaar dat met Dominique Bruyneel al 2 Franse onverhard wedstrijden in de benen heeft. Voorts hebben ze bij NCRS alles vervangen wat maar voor problemen kon zorgen. Of kort de wagen is opnieuw goed!” Viaene komt dus met een goed gevoel aan de start. “De Rallye De Wallonie is één van mijn favoriete rally’s. Het is een zeer snel en vloeiend parcours. Daar hou ik van, want ik ben geen specialist van de korte hernemingen. Ik ben dan ook erg tevreden met de wijzigingen tegenover de vorige editie.”

Betekent dit dat hij zijn overwinning van 2000 in Jambes kan herhalen? “Pieter Tsjoen en zijn Citroën C4 WRC blijven voor ons onbereikbaar. Het is geen toeval dat hij de rally al zevenmaal won. Hij weet dus perfect welke bochten je allemaal voluit kan nemen. Maar achter Pieter wil ik meespelen voor het podium. Ik verwacht dat Jonas Langenakens hier mijn gevaarlijkste concurrent wordt. De Focus WRC 08 is na de Citroën wellicht de snelste wagen en voor Jonas is het ook reeds de derde rally met de Ford. Maar er zijn nog meerdere piloten om in het oog te houden: Snijers, Lhonnay, Bonjean, … Stéveny is hier de onbekende factor. Ik zal meer dan ooit aanvallen om onze ambities te verwezenlijken. Al zal ook veel afhangen van de wisselvallige weersomstandigheden, waardoor de bandenkeuze opnieuw een loterij dreigt te worden.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws